Главна / Друштво / Поповић у Удружењу слепих и слабовидих отворио двадесети турнир у шаху

Поповић у Удружењу слепих и слабовидих отворио двадесети турнир у шаху

Двадесети јубиларни турнир у шаху у Удружењу слепих и слабовидих особа у Грачаници отворио је данас председник општине Грачаница Срђан Поповић. Председник Локалне самоуправе одиграо је партију шаха са једним од многобројних учесника турнира и при том пожелео Удружењу успешан рад.

“Посебно ми је драго што сам данас овде са људима из Савеза слепих. на почетку ове године смо успели да обезбедимо за њих бољи простор и трудићемо се да им помажемо у раду и функционисању и надаље. Данас ми је припала част да отворим шаховски турнир и веома ми је драго да има доста учесника који су данас дошли овде из многобројних градова централне Србије. Моја очекивања су да се овај турнир из године у годину омасови, и да већ наредне године буде више учесника”, истакао је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Удружење је након дугогодишњег рада у неадекватним просторијама уз помоћ општине Грачаница пресељено је у нове просторије, у којима како истичу чланови Удружења све боље функционише.

“Имамо одличну сарадњу са општином, и уз њихову помоћ данас имамо нове просторије у којима, како и сами видите има довољно простора за боравак и више од двадесет чланова. Данас смо отворили двадесети јубиларни турнир у шаху и изузетно је задовољство угостити чланове који долазе из Пирота, Лесковца, Врања, Ниша, Митровице, Лепосавића, Гњилана. Захвални смо председнику оптине на издвојеном времену и посети нашем Удружењу”, рекао је Божидар Стојковић, председних Удружења слепих и слабовидих у Грачаници.

Након почетка шаховског турнира представник поменутог удружења уручио је председнику општине Грачаница Срђану Поповићу захвалницу у име помоћи и подршке које им Локална самоуправа пружа.

Check Also

Преминуо отац Небојше Стефановића, изгубио битку с короном

Бранко Стефановић, отац потпредседника владе и министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, изгубио је битку са …