Главна / Култура / Обележавање Видовдана у Српском културном центру у Приштини

Обележавање Видовдана у Српском културном центру у Приштини

Богатим културним програмом Видовдан се обележава и у Културном центру у Приштини. Национални ансамбл “Венац” је игром и песмом заокупио пажњу присутних, којих је све више у овим празничним данима.

“Данас смо овде да увеличамо прославу Видовдана у Културном центру на начин на који то најбоље умемо, игром и песмом. Након Видовдана, “Венац” очекује нови програм, о чему ћемо тек говорити “, истакла је директорица ансамба “Венац” Снежана Јовановић.

Бројни посетиоци Културног центра моћи ће данас да погледају изложбу слика младе уметнице Милице Костић.

“Изложба је отворена све до 1. јула. На сликама су представљени мотиви добра и зла, оног што је заступљењно у данашњици тако често. Покушала сам да то прикажем на неки свој начин кроз класични стил који је мени својствен”, рекла је за телевизију Грачаница Милица Костић.

Организатори програма који се одржава у СКЦ-У У Приштини позивају љубитеље уметности, поезије, традиционалне игре и песме да посете њихов центар.

” Данас је Српски културни центар место где се одржавају бројна дешавања. Посетиоци ће уживати у наступу ансамбла “Венац”, моћи ће да погледају слике наше младе уметнице Милице Костић, а касније се друже и са песницима који су овогодишњи добитници видовданских награда. Драго ми је да свакодневно имамо посетиоце, посебно су бројни у овим празничним данима”,истакла је Тијана Арсић из информативне службе СКЦ-а.

Српски културни центар другу годину за редом организује програм поводом великог српског празника Видовдана.

 

Check Also

Дом културе „Грачаница“ припремио богат програм културних садржаја

Дом културе „Грачаница“ је за седму недељу ограниченог кретања и ванредног стања изазваног епидемијом вируса …