Главна / Друштво / Додељени уговори за станове за 33 породице. Поповић казао да је план о удомљавању још стотину породица направљен

Додељени уговори за станове за 33 породице. Поповић казао да је план о удомљавању још стотину породица направљен

Председник општине Грачаница Срђан Поповић данас је у великој сали Дома културе доделио решења за 33 стана у стамбеним зградама у Лапљем Селу и Доњој Гуштерици.

На основу законске и темељно спроведене процедуре општинска комисија одабрала је породице из категорије социјално угрожених и младих брачних парова које ће добити кров над главом у шест стамбених зграда у Лапљем Селу и три у Доњој Гуштерици.

Поповић је поручио да је напредак на свим пољима могућ само уз међусобно разумевање и стрпљење. Председник општине Грачаница је казаоје од прошле године један од приоритета у раду општине било решавање стамбеног питања за социјално угрожене породице и младе брачне парове и план за следећу годину о удомљавању око стотину породица је већ направљен.

„ Данас је за нас веома срећан дан. Леп је осећај када усрећите оволики број породица. Водили смо рачуна да то буду породице које су решене да овде остану у нашој општини. Ми на овоме нећемо стати. Ми смо већ направили нове планове када је у питању помоћ у стамбеном збрињавању наших грађана. Настављамо са реализовањем тих планова не би ли стамбено збринули што већи број породица које немају решено стамбено питање и већ за нешто више од месец дана планирамо почетак градње још 36 стана“, најавио је Срђан Поповић.

Петочлана породица Максимовић је до 2016. године живела у Топли. Те године вратили су се на Косово.

„ Ово је за нас велика радост да коначно после 20 година добијемо кров над главом јер као и сваком породичном човеку то је једна од најважнијих ствари у животу. У своје име и у име моје породице захвалио би се општини Грачаница и председнику Срђану Поповићу“, казао је Дејан Максимовић.

Самохраној мајци двоје деце Милици Ђукић додељен је стан након процеса жалбеног поступка.

„Ово је за нас велика сигурност. Нема више премештања из једног у други стан. Живели смо од данас до сутра. Сада је ово један велики почетак за нас и велико хвала општини и председнику који је и у разговору самном током редовног пријем грађана казао даће ми општина помоћи колико је год у могућности. То је испунио“, казала је Милица чија деца имају здравствених проблема, кћерка је асматичар, а син је имао тумор који је срећом излечен.

Ненад Лазић са својом породицом 19 година живи као подстанар у Угљару.

„Пресрећни смо и захвални смо свима који су препознали да смо ми једна од тих породица којима је потребан стан. Остајемо и даље овде да живимо, да радимо и да стварамо“, рекао је Лазић.

Према најавама породице које су данас потписале уговор о додели станова до краја лета требало би да се уселе у своје станове.

Check Also

Преминуо отац Небојше Стефановића, изгубио битку с короном

Бранко Стефановић, отац потпредседника владе и министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, изгубио је битку са …