Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић у Зубином Потоку: Космет најбоље место за прославу Видовдана

Ђурић у Зубином Потоку: Космет најбоље место за прославу Видовдана

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић стигао је у Зубин Поток и састао се са градоначелницима четири општине са севера и обратио окупљеним грађанима. Више стотина грађана дочекало је Марка Ђурића, а он им је пренео подршку и поручио да је Космет најбоље место за прославу Видовдана.

“За нас Србе нема лаког Видовдана. Ниједан у последње три деценије није био, ниједан који је претходио. Али, као што су чинили наши преци и ми ћемо да сачувамо наш језик и национални идентитет. А овде, на Космету је најбоље место да прославимо Видовдан”, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић у обраћању грађанима.

Ђурић је додао да жели да пренесе подршку, љубав и братску солидарност читавог српског народа.

“Оно што ви овде издржавате вредно је дивљења и поштовања да бисте остали и опстали на вашим огњиштима. Упркос свим притисцима нећемо престати са борбом, ни са подршком нашем народу, иако то многе нервира”, изјавио је Ђурић.

Данашње отварање Водовода је пример подршке, а лепа вест је и да ће Србија наставити са изградњом секундарне мреже што значи да на северу КиМ у чесмама неће бити само бољи притисак, него и квалитетнија вода, поручио је директор Канцеларије за КиМ.

“Моја порука вама је да чувате једни друге, градите јединство, да понављамо наш завет и не дозволимо да нас било ко подели, разједини, једне од других”, поручио је Ђурић и додао да држава тренутно реализује 149 пројеката на Космету, а да ће до краја године тај број износити 350 – попут овог водовода, обнова школа, изградње привредних капацитета…

Марко Ђурић изразио је веровање да након најтежих олуја долази леп период, а да су Срби “старе чекалице”.

“Знамо шта је било наше, шта је наше и шта ће увек бити наше”, поручио је директор Канцеларије за КиМ и свој говор завршио са “Живела Србија”.

Ђурић је потом одржао састанак са градоначелницима општина са севера Космета, а како је превиђено, у 14 сати ће присуствовати свечаном обележавању годишњице Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици, у Свечаној сали Ректората Универзитета.

Извор: РТС

Check Also

Фабрици без коментара, Брнабић: Хашим Тачи треба да се пробуди (видео)

Шеф делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици одбио је да за Телевизију Мост коментарише …