Главна / Вести / Косово и Метохија / Професори Треће београдске гимназије одушевљени манастирима на КиМ

Професори Треће београдске гимназије одушевљени манастирима на КиМ

Професори Треће београдске гимназије, једне од најбољих васпитно-образовних установа у Републици Србији, обишли су више наших светиња на Косову и Метохији.

Екипа РТВ Грачаница забележила је њихову посету манастиру Грачаница, задужбину краља Милутина.

„Заиста смо веома импресионирани и дотакнути свиме овим што смо видели на КиМ. Имали смо прилику да обиђемо Дечане, Пећку Патријаршију и Грачаницу и заиста смо фасцинирани свиме што смо видели“, казао је Предраг Богдановић, професор немачког језика.

„Већина професора је први пут на Косову и Метохији и ја само први пут имао прилику да обиђем манастире на КиМ и да видим како живи наш народ овде“, истакао је Богдановић и додао да су сви који су данас боравили у Грачаници спремни, не само опет да дођу, већ и да анимирају и остале школе да посете светиње у нашој покрајини.

„Ово је нешто што треба свако наше дете да види, сваки Србин, сваки наш ученик треба да дође овде бар једанпут у животу. Мислим да ова позитивна енергију, коју шири наша религија и наша вера је нешто што испуњава свако срце“, казао је професор математике Горан Јеремић.

Одушевљени бисерима наше културно-историјске баштине, професори Треће београдске гимназије истичу да им је намера била да на овај начин подстакну и друге у одбрани српства на КиМ.

Check Also

Ђурић и Боцан-Харченко размотрили ситуацију након увођења блокаде Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадором Руске Федерације …