Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Велика је нервоза у Приштини
Sivac, 29. juna 2019 - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic obisao je danas u okviru kampanje "Buducnost Srbije" Sportsku halu Sivac. PREDSEDNISTVO SRBIJE

Вучић: Велика је нервоза у Приштини

Физички напад приштинске делегације на представника Србије на састанку ЦЕФТА, у Валони, говори о томе колика је нервоза у њиховим редовима, оценио је председник Александар Вучић.

Напад на представника Србије није израз снаге и надмоћи, већ слабости и нервозе, поручио је председник Вучић, који је наставио да обилази Србију посетом Западнобачком округу.

Како је рекао, Приштина је мислила да је 2008. године завршила све и не може да прихвати да неко заступа ставове различите од њихових и да неће да пристане на притиске.

“Када сте приморани да некога гађате флашом, као што су неки радили и у Скупштини Србије и у другим местима, током дискусије, то јасно говори да је неко изгубио живце”, нагласио је Вучић.

Додао је да Приштина има и разлога да буде нервозна, али да ће две стране, свеједно, морати да се врате за сто и да разговарају, кад тад, а то ће, поновио је, бити када Приштина укине таксе.

“Кад тад, морамо да разговарамо, разговори и дипломатија и постоје да би разговарали”, рекао је Вучић.

Истовремено, изјаву Хашима Тачија да је уједињење са Косовом сан сваког Албанца који живи на територији Прешева, Бујановца и Медвеђе не треба, каже, схватати озбиљно, а њен смисао је унутрашња битка за политичку превласт у Приштини.

“Нити он то може да оствари, нити они то могу да остваре, нити то има било какве везе са реалношћу. То је све за њихове унутрашње политичке потребе. Сада се доказују он и Харадинај ко је од њих већи националиста и ко може више националних циљева Албанаца да испуни”, рекао је Вучић.

Нема никакве озбиљне опасности по наш народ у тим општинама, каже, нити такве изјаве имају било какве везе са реалношћу. “Нисам ја као неко други да се бусам у прса и претим неком, али треба људи да знају да ту однос снага није мерљив. Најбоље је да тако кажем, тако да никакве озбиљне опасности нема”, поручио је Вучић.

Вучић:Ако свега има,што не оду да живе у Митровици..

Председник Александар Вучић оценио је данас да је већ годину и по дана очигледна синхронизована акција с циљем да се Срби са севера Косова и Метохије представе као криминалци и као продужена рука Београда.

Он је то рекао на питање новинара о писању листа Данас да у Косовској Митровици нема несташица, и да се Срби на Косову више плаше српских претњи, него Албанаца.

“Они говоре исто што говоре Рамуш Харадинај и Хашим Тачи. То пишу и сви приштински медији – Зери, Коха диторе, Бота сот… Сви исто пишу, као и наших ‘пет милиона’. Није то никаква новост. Постоји синхронизована акција, већ годину и по, чији је циљ да се Срби са севера представе као кримианлци, продужена рука Београда, као да би требало да буду продужена рука Приштине”, указао је он.

То је, додаје, део покушаја да се Срби криве за све, и да је у реду да живе у албанској држави. То се реализује и преко лажних националиста, који, рекао је Вучић, када им Метју Палмер каже да више не помињу Косово, не изговарају више ни “К” од Косова, па све до оних који су увек били за независно Косово, оног из “1 од 5 милиона” који је силовао Српкињу, Јакшића, који се сваког дана слика по скупим базенима, или Раду Трајковић.

“Као држава морамо да се супроставимо томе. То што они говоре, говори неко други, а не Срби. Срби имају своје представнике. Ако им је толико лепо доле, волео бих да они који пишу тако оду на Косово, а не да живе на Савском венцу и одатле тако говоре”, рекао је Вучић.

Извор: ТАНЈУГ,РТС

Check Also

Протести у Грачаници настављени и вечерас

Велики број омладинаца окупио се и вечерас испред полицијске станице у центру Грачанице у знак …