Главна / Друштво / Уз талентовану децу имамо будућност

Уз талентовану децу имамо будућност

Осмогодишња Хелена Поповић из Грачанице победник је општинске, а затим и окружђне смотре рецитатора које су одржане у Грачаници. Након тога представљала је у мају Грачаницу и Косовски округ на Републичкој смотри рецитатора у Ваљеву. Није се пласирала у прва три места, али је задовољна пласманом и уопште самим учешћем на овој важној смотри. Како сама каже, све је ствар тренутка, а оваквих и сличних подухвата биће још много у њеном животу.

Хелена је ученица ОШ Краљ Милутин у Грачаници и управо је завршила други разред. Поред основних активности, бави се и глумом тако да је позоришна дечја публика имала прилику да је види у популарној дечјој представи “Гуливер у земљи лутака” Аматерског позоришта Јанићије Поповић.

Хелена негује још једну љубав, а то је љубав према сликању. Црта од када зна за себе и посвећена је својим цртежима.

– Трудим се да све оно што нацртам, лепо и обојим. Желим да све то изглеа складно и да се све то и сачува – каже мала Хелена за Јутро РТВ Грачаница.

Хелена воли да чита, да рецитује и за сада је успела да испољи свој таленат. У мору свега и свачега што се пласира путем друштвених мрежа, испливају негде и оваква талентована деца, а док има њих, има и наде за будућност.

Разговор можете погледати на видео снимку.

Check Also

Јучерашња туча нема политичких конотација тврде родитељи

Јуче око 11 часова, како се испоставило у најављеној тучи две групе младих људи, углавном …