Главна / Вести / Косово и Метохија / Затворене све радње на северу Косова

Затворене све радње на северу Косова

У знак протеста због трговинске блокаде и таксе од 100 одсто које је Приштина увела на робу из централне Србије, затворене су све прехрамбене трговине, радње, дућани и киосци с робом на северу Косова и Метохије.

Не раде пекаре, нити други угоститељски објекти. Грађани су ових дана правили залихе, а председник Удружења привредника на северу КиМ Радош Петровић каже за РТС да ће ова мера бити на снази све док Приштина не укине таксе.

“Упозоравали смо да не можемо да послујемо овако са таксама и ево шта се дешава. Док трају таксе, док не можемо да набављамо робу нормално и радимо као нормалан свет, ово ће трајати”, рекао је Петровић, говорећи за Дневник РТС-а.

Указује да је ова акција привредника почела спонтано, пошто су један по један остајали без робе.

“Сви су се солидарисали, није фер да неко ради а неко не”, наглашава председник Удружења привредника на северу КиМ.

Подсећа да из власти у Београду постоји обећање да житеље севера КиМ неће оставити гладне и позива међународну заједницу да се што пре укључи у решавање проблема.

Приштина је таксе од 100 одсто увела пре више од седам месеци. Међународној заједници упућени су из Београда бројни апели, протести, дипломатске иницијативе, што, међутим, није уродило плодом.

Извор: РТС

Check Also

Петковић са мати Харитином о безбедности сестринства Пећке патријаршије и изазовима

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас у Београду са …