Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Влада је показалa како се води један за Србију успешан и одличан тим

Ђурић: Влада је показалa како се води један за Србију успешан и одличан тим

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић се, поводом две године рада Владе Србије у овом сазиву, огласио саопштењем у којем истиче да успех Владе није ствар субјективног утиска.

Две године рада Владе Србије у овом сазиву, биће засигурно у историји описиване као важна преломна тачка, у којој је Србија, након година политичких и економских пораза под ДОС-овским властима, а онда и мукотрпног опорављања и стабилизације државе у наредном периоду, почела да се снажно усправља и поприма обрисе добро уређене и модерне земље која иде напред.

Успех Владе Србије није ствар субјективног утиска, већ чињеница коју егзактно потврђују економски и социјални показатељи, ниво иностраних инвестиција, пад незапослености, модернизација инфраструктуре…

Уз сталну и за Владу суштински значајну подршку председника Александра Вучића, председница владе Ана Брнабић и чланови Владе су у претходном двогодишњем периоду веома успешно, посвећено и срцем показали како се води један за Србију успешан и одличан тим. Хвала Ани и свим колегама на сталној и несебичној подршци за Србе на Косову и Метохији.

Сматрам својом обавезом према грађанима Србије да на данашњи дан скренем пажњу на чињеницу да је током мандата ове Владе и захваљујући залагању свих њених чланова, као и сложном деловању са другим институцијама, пружена највећа и до сада најсвеобухватнија подршка српском народу на Косову и Метохији. Србија је постигла значајне резултате у борби за заштиту српских државних и националних интереса на Косову и Метохији и успела да покрене највећи инвестициони циклус у јужној покрајини у последњих неколико деценија.

Наставићемо да се сви као један и даље боримо за наш народ и наше интересе у сваком делу наше земље, посебно укључујући житеље Аутономне Покрајине Косово и Метохија, наводи се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.

Check Also

Родитељи младића кажњених због туче протестовали у центру Грачанице

Након што је Основни суд у Приштини, огранак у Грачаници, одредио меру судског притвора осумњиченима …