Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа: Притисак Приштине на северу Косова и Метохије се наставља

Српска листа: Притисак Приштине на северу Косова и Метохије се наставља

Притисак Приштине на српски народ и угледне Србе на северу Косова и Метохије се наставља. Данас је Приштина подигла оптужницу против господина Ивана Тодосијевића, још једном демонстрирајући силу и користећи институционално насиље ради дисциплиновања српског народа – наводи у саопштењу Српска листа.
Подсећамо да под геслом владавине права Приштине још нико није одговарао за бројне злочине над Србима, а многи осумњичени су на слободи. Исто тако, 16 месеци нико није процесуиран због пребијања и отмице директора Канцеларије за Косово и Метохију, али и наношење телесних повреда министрима, посланицима, градоначелницима….
Тзв Косово је једино место на свету где једна етничка заједница, Срби, не могу добити правду за своје жртве, док са друге стране за Србе се уводи и вербални деликт како би се демонстрирала некаква  “државност” косовских институција.
Лидери косовских Албанаца морају схватити да никаква сила неће моћи да натера Србе да прихвате лажну историју у којој су Срби злочинци а српске жртве ирелевантне – каже се у саопштењу Српске листе.

Check Also

Протести у Грачаници настављени, родитељи забринути за притворене младиће

Вечерас су у Грачаници, испред станице полиције осми пут заредом одржани протести у знак подршке …