Главна / Вести / Косово и Метохија / “Отварање нових кризних жаришта не може помоћи ни Тачију да се избави из суноврата своје политичке карије”

“Отварање нових кризних жаришта не може помоћи ни Тачију да се избави из суноврата своје политичке карије”

Хашим Тачи је и данас потврдио да је неодговорност друго име његове политике, јер распиривање лажних снова о некаквом присаједињењу општина Врањске котлине самопроглашеном Косову јесте исто што и позив на ескалацију мржње и неповерења међу становницима Прешева, Бујановца и Медвеђе.

Отварање нових кризних жаришта не може помоћи ни Тачију у настојању да се избави из суноврата своје политичке карије, нити грађанима на Косову и Метохији, који желе да живе у миру и сигурности, наведено је у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.

У Прешеву, где већински живе Албанци, Бујановцу у коме више од половине становништва чине неалбански народи и Медвеђи, где Албанци живе у симболичном броју, Тачијеви сународници живе у миру и нормалним односима са својим комшијама Србима, као грађани Србије. Тако је било, тако је данас и тако ће бити заувек.

Тачијеве идеје о ширењу такозване велике Албаније на исток део су мрачних и заувек поражених шовинистичких пројеката, и нико, а понајмање Албанци на југу централне Србије, не може имати користи од реанимације идеологија мржње.

Као држављанин Србије, Тачи би требало да зна да је већинска воља народа Србије свих националности, изражена вековима уназад, да је покрајина у којој је и он рођен саставни део Србије и да су сепаратизам и идеја о великој Албанији ствар прошлости, навео је Ђурић.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

Родитељи младића кажњених због туче протестовали у центру Грачанице

Након што је Основни суд у Приштини, огранак у Грачаници, одредио меру судског притвора осумњиченима …