Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић: Сви који су конкурисали за станове су наша брига

Поповић: Сви који су конкурисали за станове су наша брига

Председник општине Грачаница Срђан Поповић гостујући у јутарњем програму РТВ Грачаница говорио је  је о изградњи  болнице , уручивању кључева за станове у Лапљем Селу и Доњој Гуштерици, као и о плановима за ову и наредну годину али и о последњим дешавањима на северу КиМ.

„Најбитније је да ће Грачаница  наредне године добити нову и савремену  болницу. Локације нове болнице ће бити у центру Грачанице и због процедуре која је потребна око папирологије,  наредне године се почиње са изградњом. Рад саме општине Грачаница могу да оценим као позитиван . Задовољан сам и драго ми је да су  и мештани. До краја ове године радиће се проширење ОШ „Краљ Милутин“ за 500 метара квадратних и још једна зграда од 36 станова.“, рекао је Поповић.

Што се додељених уговора за 36 станова  у Лапљем Селу и Доњој Гуштерици, Поповић каже да ће кључеве општина Грачаница уручити крајем августа.

„Кључеве ћемо уручити крајем августа . Оно што желим да кажем да остали мештани не одустају, они који су конкурисали су наша брига, нико није одбијен. Циљ општине Грачаница је да збрине све мештане, који не могу себи да обезбеде кров над главом. Ми не стајемо са овом доделом станова, наш план ће се убрзо реализовати , а то је да се креће ове године са изградњом још 36 станова . Стамбено збрињавање јесте проблем у општини Грачаница. Укупно је било 180 апликација за станове , успели смо да 36 породица  збринемо и нећемо стати.“

Према речима Поповића оно што се дешава на северу  КиМ последњих дана је билои очекивано очекивано.

„После седам месеци  ово се очекивало, Приштина не жели да укине таксе, нити размишља о томе. Једностране одлуке Приштине само штете односима, које би требале да се попораве , а не да се све више само погоршавају. Јуче су послати камиони са храном из Приштине, уместо да се пошаље порука да се таксе уклоне да се људима омогући нормалан свакодневни живот, то показује да нема разумевање од стране Приштине“, рекао је Поповић.

 

Check Also

Kоцијанчич одговорила Вучићу: ЕУ чека резултате истраге

Портпаролка високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Маја Kоцијанчич одговорила је вечерас на …