Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић: Наћи ћемо начин да превазиђемо кризу

Ракић: Наћи ћемо начин да превазиђемо кризу

Други дан продавнице, локали, апотеке, пекаре и остале радње на северу Косова и Метохије су затворене. Власници тих радњи на тај начин подижу свој глас против трговинске блокаде и таксе од 100 одсто коју је Приштина увела на робу из централне Србије. Приштина прича једно а на терену чини друго, рекао је за РТС председник Српске листе Горан Ракић.

Горан Ракић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је Приштина пре пар дана послала инспекторе на север Косова и да су они проверавали касе за рачуне.

Међутим, како каже Ракић, након тога је Приштина послала камионе с робом на север КиМ, без икаквих каса и без ознака о пореклу робе у тим камионима.

Истакао је да су Срби поносан народ и да ни грађани других националности нису куповали робу из тих камиона.

Ракић је рекао да су се привредници са севера КиМ окупили у више средина и да се очекује њихов одлука о даљим корацима. Навео је да ће она бити у интересу крајњих потрошача, а то су грађани севера КиМ.

Напоменуо је да Приштина већ дуже време покушава да сатанизује председника Србије Александра Вучића и да пошаље поруку подршке неким опозиционим лидерима у Београду.

Ракић верује да ће српски народ наћи начин да превазиђе хуманитарну кризу.

Коментаришући потерницу за Зораном Радојичићем и оптужницу против Ивана Тодосијевића, рекао је да је свуда у свету правило и пракса да Тужилаштво доказује кривицу а да једино на КиМ Срби морају да доказују своју невиност.

Каже да су власти у Приштини имали своје приватне Србе који су гласали у интересу Приштине и да нису успели да купе и уплаше Радојичића који ће наставити да се бори да Срби опстану на тим просторима.

Извор: РТС

Check Also

Ракић донирао пумпе за воду повратницима у Клини и обећао реновирање кућа у Истоку

Повратничке породице, њих пет, у селу Гребник код Клине су данас добиле преко потребне пумпе …