Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Мислимо да имамо име убице Ивановића

Вучић: Мислимо да имамо име убице Ивановића

Председник Србије Александар Вучић је на конференцији за медије рекао да се озбиљно ради на истрази убиства Оливера Ивановића и да мисли да српска страна има име убице.

“Озбиљно радимо и мислимо да имамо име убице, извршиоца, Албанци га немају, они појма немају. Они спроводе своју политичку истрагу са једином жељом да окриве Србе за нешто, а не знају ни сами шта ће”, рекао је Александар Вучић говорећи о истрази убиства Оливера Ивановића.

Рекао је и да Милан Радоичић није цвећка, али да са сигурношћу може да каже да он није повезан са убиством Ивановића.

То је, истиче, потврђено кроз различите методе испитивања, проверавања и праћења Радоичића.

Све је, указује Вучић, поткрепљено фотографијама и покушаће да дође до материјалних доклаза, и онда изађе у јавност.

“Имамо комплетну пручу, све шта се догађало, са којим мотивима. Уверени смо да знамо ко је извршилац убиства. Због различитих ствари, недостатка ДНК анализе, пластичних клонива чаура и недостатка неких снимака, не можемо да поседујемо материјалне доказе, али наставићемо да радимо. Када завршимо, надлежни правосудни органи Србије ће подићи оптужне акте”, рекао је Вучић.

Истрага се неће прекидати док не дођемо до убица, поручио је председник.

Питања за међународну заједницу

Вучић је подсетио да је Ивановић убијен 16. јануара 2018. године и да је на њега пуцано из возила у покрету са шест пројектила и да Србија има питања за међународну заједницу у вези са тим убиством, на које никада није добила одговоре.

„Зашто привремене институције у Приштини нису прихватиле захтев органа Србије за укључивање у пуном капацитету у истрагу убиства Ивановића?”, питао је Вучић.

Наводи да су одржана укупно три састанка између наше полиције и КПС на Мердару, на оперативном нивоу.

“Србија је затражила целокупан видео материјал са свих надзорних камера за дужи период пре извршења кривичног дела, али су достављени само монтирани снимци кретања Ивановића и возила “опел астра” пре и након убиства, што није довољно за реконструкцију догађаај и расветљавање кривичног дела”, навео је председник.

Зашто је то тако урађено, одговор се сам намеће, додао је Вучић.

Питање је и шта се дешава са најважнијим снимком са надзорних камера зграде Ивановићеве странке пошто, како каже Вучић, најважији снимак извршења убиства није добијен зато што наводно није радила камера у то време, већ је прорадила неколико минута после убиства.

Check Also

Вучић са Фабрицијем: Србија у Бриселу за нормализацију односа

Председник Србије Александар Вучић данас је у разговору са шефом Делегације Европске уније у Србији …