Главна / Вести / Косово и Метохија / Далибор и Катарина од сопствених прихода не могу да обезбеде апарате за Страхињу

Далибор и Катарина од сопствених прихода не могу да обезбеде апарате за Страхињу

Трогодишњи Страхиња Миленковић из Доње Гуштерица од своје прве године живота не чује, а сви покушаји лекара за његово оздрављење нису дали резултате.

„ Након високе температуре неколико дана, оштећен му је у потпуности слух. Ишли смо испитивали Страхињу како може да се помогне и једино решење је да му се угрде апарати , који су прескупи око 20 000 евра један апарат. Ја те апарате не могу да од сопствених прихода да обезбедим, јер живимо од социјалног примања и дечијег додатка, а имам две близнакиње од годину ипо дана. Општина Грачаница се одазвала и покренула акцију и дали су нам велику наду да мој Страхиња може да се игра са својим сестрама, прича, да се смеје и да чује наша дозивања “, рекао је отац Далибор Миленковић.

Мајка Катарина кроз сузе моли људе добре воље да се јаве и помогну овом малом дечаку.

„Не знам шта ми је теже, често се питам да ли ме разуме, да ли ја њега разумем? Тешко ми је нисам га чула да ме зове мама, зато позивам добре људе да нам помогну и да се обезбеде ти апарати како би моје дете чуло свет, сестре, мене, тату. Имали смо обећања да ће добити један апарат од лекара са ОРЛ клинике у Нишу да се угради један крајем маја месеца ове године, али је без икаквог разлога докторка одложила“, рекла је Катарина .

Сви они који желе да помогну малом Страхињи новац могу уплатити на:

динарски рачун 160- 547449-36

девизни рачун 00-540-0002918.4

Разговор са породицом Миленковић:

Check Also

Курти тражи помоћ од странаца, указује на могућу хуманитарну катастрофу

Бивши косовски премијер и председник покрета Самоопредељење Аљбин Курти позвао је амбасадоре у Приштини да …