Главна / Вести / Косово и Метохија / Срђан Поповић посетио Ловачко удружење у Лапљем Селу

Срђан Поповић посетио Ловачко удружење у Лапљем Селу

Председник општине Грачаница Срђан Поповић са сарадницима посетио је данас Ловачки дом у Лапљем Селу како би са члановима ловачког удружења разговарао о потребама и изазовима са којима се суочавају.

Чланови Ловачког удружења упознали су Поповића са резултатима рада у првих шест месеци ове године као и о плановима за наредни период.

Председник Поповић најавио је да ће општина Грачаница наставити да подржава Ловачко удружење које је функционише веома озбиљно.

„ Ово је једно је од већих спортских удружења са око стотину чланова. Њихова сарадња са општином је на високом нивоу. Локална самоуправа ће помагати ловцима и излазити у сусрет њиховим захтевима. Данас смо одржали састанак и договорили смо активности које ће се надамо се завршти успешно“, казао је Поповић.

Сезона лова почиње за нешто више од месец дана а ловци кажу да су за сезону спремни те да им је умногоме олакшано бављење овим хобијем након што је прошле године уговором предато у закуп управљање заједничким ловиштем „Грачаница“ на период од десет година. Заменик председника Ловачког удружења „Грачаница“ са седиштем у Лапљем Селу Драгомир Живић каже да је задовољан разговором који су данас имали са председником Поповићем јер су договорени даљи конкретни кораци.

“Председник Поповић нам је обећао и правну и финансијску помоћ. Очекујемо да ћемо у наредном периоду у складу са законом добити професионалног сертификованог ловочувара и крећемо у реализацију тог питања. У Ловачки дом се годинама ништа није улагало. Пропао је доста кров, ограда, инвентар. Поповић нам је обећао помоћ и са те стране као и помоћ у изради десетогодишњег плана рада“, рекао је Живић.

Ловачко удружење је једно од већих спортских удружења са око стотину чланова који осим што се баве ловом раде на одрживости еко-система, броју дивљачи и угроженим врстама.

Извор: nasagracanica.com

Check Also

Тест протест присталица Самоопредељења у Приштини

Нешто више од хиљаду присталица покрета Самоопредељење окупило се на тргу око зграда косовске скупштине …