Главна / Вести / Косово и Метохија / С. Поповић осудио рушење надгробних споменика у Липљану

С. Поповић осудио рушење надгробних споменика у Липљану

Председник општине Грачаница Срђан Поповић најоштрије је осудио рушење преко двадесет надгробних споменика на православном гробљу у Липљану и од надлежних захтева детаљну истрагу и проналажење одговорних.

„Овакви инциденти враћу нас у прошлост и не допринесе стабилизацији и свеукупном миру и изградњи поверења. Етничка, верска и културна различитост су високе друштвене вредности које морамо поштовати. Рушење надгробних споменика на православном гробљу у Липљану представља вандализам који је непримерен савременој цивилизацији а који се нажалост понавља већ две деценије. Ови поступци су за сваку осуду и у супротности са нашим настојањима ка изградњи мирног и бољег живота за све грађане. Захтевам хитну реакцију надлежних полицијских и правосудних органа, проналажење починилаца и најстрожије кажњавање“, навео је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић сутра ће обићи православно гробље у Липљану након чега ће разговарати са грађанима.

Радио Грачаница данас је јавила да су ноћи између петка и суботе, непознати вандали поломили, порушили и уништили више од двадесет надгробних споменика на православном гробљу у Липљану те да је увиђај извршила Косовска полиција.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Срђан Поповић потписао меморандум са УСАИД-ом о почетку програма легализације

Председник општине Грачаница Срђан Поповић потписао је данас са представницима УСАИД-а и „Chemonics internacional inc.“ …