Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: На Јарињу ухапшен Горан Станишић; још један у низу примера застрашивања Срба

Ђурић: На Јарињу ухапшен Горан Станишић; још један у низу примера застрашивања Срба

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић у саопштењу достављеном медијима у суботу увече каже да је у поподневним сатима на прелазу Јариње ухапшен Горан Станишић, под оптужбом за наводне ратне злочине .

Према расположивим информацијама, Станишић, који је ухапшен пред својом супругом и сестром, одвезен је за Приштину, наводи се у саопштењу.

“Горан Станишић је расељено лице са КиМ и од 1999. године живи у селу Међулужје код Младеновца, у ком живи и Богдан Митровић – симбол хапшења на основу тајних оптужница Приштине и лажних сведочења косметских Албанаца.Станишић је често долазио на Косово и Метохију, последњи пут пре месец дана, и до данас никаквих проблема није имао приликом преласка административних прелаза” стоји у саопштењу Марка Ђурића.

“Само неколико сати пошто је председник Србије најавио, почео је предвидив и очекиван притисак и хајка на Србе на КиМ. Очигледна је намера Приштине да се, због позива вођама терористичке ОВК за Хаг, направи својеврсна контратежа, зарад смиривања сопствене јавности, али и како би пред међународним институцијама и медијима поново покушали да стварају лажну слику о Србима као злочинцима” наводо директор Канцеларије за Косово и Метохију.

“Хапшење Станишића је још један у низу примера застрашивања Срба у циљу довршетка етничког чишћења јужне српске покрајине, нарочито севера Косова и Метохије. Сви они којима је то циљ морају да знају да ни овај, као ни бројни слични ранији покушаји, неће сломити чврсту вољу српског народа да остану и опстану на својим огњиштима, уз снажну подршку своје државе Србије.

Најоштрије осуђујемо хапшење Горана Станишића и активирање некаквих тајних спискова и лажних оптужница привремених приштинских институција, и захтевамо његово хитно пуштање на слободу” наводи Ђурић.

Канцеларија за КиМ и Република Србија обезбедили су сву правну помоћ породици Станишић.

Извор: Саопштење Канцеларије за КиМ

Check Also

Здрава породица и предан рад су рецепт за срећу у животу

Да пензионерски дани могу бити слатки као овогодишњи род грожђа у Великој Хочи, говори пример …