Главна / Вести / Косово и Метохија / Горану Станишићу суд у Приштини одредио притвор до 30 дана

Горану Станишићу суд у Приштини одредио притвор до 30 дана

Србину Горану Станишићу из села Горња Гуштерица, општина Липљан, који је пре два дана ухапшен на Јарињу због сумње да је извршио ратни злочин против цивилног становништва 1999. године на Косову и Метохији, Основни суд у Приштини одредио је данас притвор до 30 дана .

Правни заступник расељеника Горана Станишића, Миро Делевић рекао је да је притвор одређен ради обезбеђивања присуства у току поступка, јер, како каже, суд није прихватио јемство које је одбрана понудила.

“Уложићу жалбу у року од 24 сата. Специфичност овог случаја јесте да је Станиших сведочио у вези овог случаја и нико никада до сада није прстом показао на њега. Такође, Станишић је од 1999.године до последњег доласка стотине пута долазио и никада није привођен. То је оно што узнемирава овдашње становништво. Доказаћемо његову невиност материјално распоредима његових задатака које је имао у станици у Липљану, јер она на месту злочина уопште није био”, нагласио је Делевић.

Станишић се сумњичи да је између 15. и 16. априла 1999. у селу Словиње, општина Липљан починио ратни злочин против цивилног становништва.

 

Check Also

Тужна слика гробаља на централном Космету

На највећем православном гробљу на Косову и Метохији у Приштини, за летње задушнице мало је …