Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Српски народ решен да остане и опстане на нашој светој косметској земљи

Ђурић: Српски народ решен да остане и опстане на нашој светој косметској земљи

Данас се навршава тачно двадесет година од убиства четрнаест српских жетелаца у селу Старо Грацко, код Липљана. Убијени су на њиви, мучки, рафалима из непосредне близине, онако како то раде звери и бездушници, саопштио је данас Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију.

“То је један од највећих злочина који се догодио на Косову и Метохији, злочин чији виновници ни након толико времена нису пронађени. Овај злочин је и данас мрља на образу, пре свега, међународне заједнице, која је била неми посматрач масакра невиних људи и која ни после две деценије ништа није учинила да се злочинци пронађу и приведу правди”, навео је он.

На тај начин, наводи Ђурић, међународна заједница која је преузела одговорност да на Косову и Метохији осигура безбедност, право и правду за сваког појединца, заједно са представницима привремених институција самоуправе у Приштини шаље поруку да су злочини над Србима на Косову и Метохији дозвољени и да правда за српске жртве не постоји.

“Ми се данас сећамо и оплакујемо невине жртве из Старог Грацког, али и врло јасно поручујемо да је српски народ решен да остане и опстане на нашој светој косметској земљи, упркос свим неправдама и притисцима. На неправду су Срби навикли, али на угњетавање и понижавање никада. И Србија је данас јача, спремнија и одлучнија да на евентуалне такве покушаје одлучно одговори и заштити свој народ на својој територији. Србија неће дозволити терор и злочине над Србима у покрајини, истиче Ђурић.

Он каже да ће се  наставити на  инсистирању на истини о страдањима жетелаца у Старом Грацком, “али и свих наших сународника који су на Косову и Метохији убијени само зато што су Срби”.

“У том нашем трагању за истином, показаће се да је оно што поједини предствници албанског народа на КиМ описују као праведну борбу за слободу, у ствари, огољени злочин и тероризам. А ти злочини никада не застаревају, нити се заборављају, и злочинце на крају увек стигне рука правде”, закључио је Ђурић у саопштењу.

Check Also

Министарство културе писало Унеску: Покушаји својатања српског културног наслеђа на КиМ

Поводом поновљених “покушаја својатања српског културног наслеђа на Косову и Метохији и фалсификовања историје који …