Главна / Вести / Косово и Метохија / Хасани: Харадинај се више не може сматрати премијером

Хасани: Харадинај се више не може сматрати премијером

Рамуш Харадинај, који је у петак поднео неопозиву оставку ради одазивања на саслушање у Специјалном суду у Хагу у својству осумњиченог, више се не може сматрати премијером, изјавио је бивши председник косовског уставног суда, Енвер Хасани.

Хасани је синоћ у изјави за ТВ Дукађини објаснио да би се Харадинај и даље могао сматрати премијером само у случају да га је парламент разрешио ове дужности путем изгласавања неповерења његовој влади.

Бивши председник уставног суда је изричит да Харадинај више не може да доноси било какве одлуке, па ни да, како је рекао, долази у премијерски кабинет.

“Може да уђе у зграду владе, да борави у неку од канцеларија, којих тамо има, јер он је тек поднео оставку, али није премијер на власти”, јасан је Хасани.

Говорећи о могућности да Кадри Весељи, као носилац листе владајуће коалиције ПАН, предложи још један манат премијеру, Хасани каже да косовски устав не дозвољава такву могућност лидеру Демократске странке Косова.

Истиче и да председник привремених приштинских институција, Хашим Тачи, не може сам да одлучи о расписивању ванредних парламентарних избора, већ само уз консултације са представницима свих парламентарних странка.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Игор Поповић: На дневно политичке провокације нећемо одговарати језиком провокација

Најаве политичких лидера у Приштини да ће тужити званични Београд за наводне ратне злочине и …