Главна / Вести / Косово и Метохија / Сталетовић:Куће направљене од када је Јевтић ступио на дужност пуне и нису напуштене

Сталетовић:Куће направљене од када је Јевтић ступио на дужност пуне и нису напуштене

Све куће које смо правили за повратнике од када је министар Далибор Јевтић ступио на дужност су пуне и нису напуштене. Ми се поносимо тиме, рекао је у изјави за програм Радио Косовске Митровице саветник за медије министра за заједнице и повратак у оставци Урош Сталетовић.

Сталетовић каже да Министарство интензивно ради на одрживом повратку, али да он зависи од свих институција система, и воље друштва.

“Одрживи повратак зависи и од безбедносних, економских и многих других фактора” рекао је Сталетовић.

Радио Косово 2, програм на српском језику истраживао је колико се повратника вратило у за њих изграђене куће, наводећи да су многе куће празне, а повратничка села пуста. Наводе да повратак Срба на Косово траје 20 година и да је уложено пуно новца у изградњу и обнову кућа расељеним Србима, али да то очигледно није довољно за одржив повратак.

Далибор Јевтић функцију министра за заједнице и повратак обављао је у периоду од марта 2013. до децембра 2014.године, затим од априла 2015. до септембра 2017. , док је у актуелном мандату заменика председника владе, и ресорног министра је од септембра 2017. године.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Протести у Грачаници настављени и вечерас

Велики број омладинаца окупио се и вечерас испред полицијске станице у центру Грачанице у знак …