Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић са патријархом Иринејом о Космету: Остаје нам да се боримо колико можемо

Вучић са патријархом Иринејом о Космету: Остаје нам да се боримо колико можемо

Председник Србије Александар Вучић састао се са патријархом Иринејом, уз оцену да је ситуација на Косову и Метохији сваки пут када се сретну компликованија, али да Србији не преостаје ништа друго осим да се бори.

Председник је захвалио патријарху на томе што је Црква увек уз свој народ и државу.

Патријарх Иринеј се осврнуо на позив тужилаштва Специјалног суда за ратне злочине на Косову Рамушу Харадинају за саслушање, упитавши иронично “да ли су се извинили они што су морали да га позову” и приметио да је то “циркус”.

Вучић је констатовао да ће се Харадинај вратити, а да, нажалост, “имамо неке наше који стају на његову страну и страну оних који су прогањали српски народ”.

“Али борићемо се. Није наша Србија онолико слаба колико је била, напротив, јача је и биће снажнија у сваком погледу, пре свега економском”, рекао је Вучић, на шта је патријарх истакао да “имамо разлога и права да то чинимо”, да се боримо.

Председник Србије освнуо се и на писање појединих медија да ће владика Максим бити “склоњен” са православног Богословског факултета, наводно зато што је критиковао његову политику на Косову и Метохији.

“Видели сте да су неки објављивали да сам се ја мешао у смењивање неких људи, које и не познајем. Не знам ни ко су ти људи, ни шта раде… Али шта ја ту могу”, рекао је Вучић.

Патријарх је на то рекао: “И прича се да штампа нема слободу…”

Поглавар СПЦ jе захвалио председнику на томе што је одвојио време за њихов сусрет, а Вучић му је узвратио да му је увек част да разговара са патријархом.

Извгор:РТС

Check Also

Петковић са мати Харитином о безбедности сестринства Пећке патријаршије и изазовима

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас у Београду са …