Главна / Вести / Косово и Метохија / Награда „Григорије Божовић“ уручена књижевнику Драгомиру Костићу

Награда „Григорије Божовић“ уручена књижевнику Драгомиру Костићу

Овогодишњи лауреат награде „Григорије Божовић“ је др Драгомир  Костић, професор Филозофског факултета Приштинског универзитета. Његову књигу есеја „Девојка из Витине“ Књижевно друштво Косова и Метохије прогласило је најбољом у 2018.години.

Лик дело и завештање чувеног књижевника Ибарског Колашина Григорија Божовића и данас живи као неугашени пламен и неисцрпна инспирација књижевним ствараоцима и љубитељима писане речи. А бити добитник награде “Григорије Божовић“ велика је част.

“Награда таквог имена,”Григорије Божовић“, је више него награда. Мисија стваралаштва на Косову и Метохији има посебан, изузетан значај”, рекао је књижевник Драгомир Костић.

Награду “Велика Грамата”, за развој културе и књижевног стваралаштва на Косову и Метохији добили су београдски књижевници академик Адам Пусловић и Бранислав Вељковић.

“Грамата је потврда нечега, хвала вам браћо Срби ја сам најсрећнији човек на свету овога часа”, рекао је академик Пусловић.

“Велике Грамате” у име братске љубави и оданости Књижевно друштво Косова и Метохије доделило је манастирима Дубоки Поток и Девине Воде.

“Нека свим песницима и књижевницима Господ укрепи на пољу вашег делања, нека вам просвети ум да човек пре свега Бога слави, као што су га славили сви свети”, поручио је архимандрит Ромило игуман манастира Дубоки Поток.

Ову манифестацију, која је симболично одржана у порти манастира Девине Воде, који данас прославља храмовну славу икону Богородице Тројеручице, појањем је оплеменио Црквени хор “Нушић”.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Канцеларија за КиМ: У Шилову јуче рођено пет беба, за сваку новорођену бебу по10 хиљада

У Здравственом центру Гњилане-Шилово, са привременим седиштем у Пасјану јуче је рођено пет беба, што …