Главна / Друштво / У Грачаници рођено 12 беба у протеклој недељи

У Грачаници рођено 12 беба у протеклој недељи

Седам девојчица и пет дечака, биланс су новорођених беба на гинеколошком одељењу КБЦ Приштина, тренутно  измештеном  у Грачаници.

Ова вест је нешто што највише радује наше суграђане, који истичу да ово даје наду за опстанак, јер како истичу “нема опстанка без младих и оних који ће испунити  куће радошћу”.

Начелник гинеколошког одељења др Богољуб Вељковић, каже да ових дана лекари и сестре на Гинекологији имају пуне руке посла, али и да то није нешто на шта нису навикли.

“Нама је најважније да су наше бебе одличног здравља, све су добиле оцену 9 и 10, а са смештајним капацитетом успевамо да се снађемо и да нашим пацијенткињама пружимо услугу која је на задовољавајућем нивоу”, каже др Вељковић, који истиче да је лекарски кадар такође стручан али и да се нада да ће ускоро бити и подмлађен.

У собама за труднице, још неколико будућих мама чека на порођај. Једна од њих је и Тијана   Мицић из Сушице, која чека на порођај и којој је ће ово бити треће дете.

“Имам дечака и девојчицу и сад су ми лекари рекли да носим сина. Задовољна сам здравственим услугама које добијамо у овој установи, лекари и сестре су љубазни и пажљиви, па нам то улива додатну снагу и сигурност пред порођај”, каже Мицићка, која на наше питање “хоће ли бити још беба”, кроз смех одговара,  да ће и ћерка тражити сестру.

Од почетка ове године на гинеколошком одељењу КБЦ Грачаница рођено је 154 беба, а у неком претходним годинама, док није било отворено породилиште у Пасјану, годишње је било и по 500 порођаја, што како истичу овдашњи лекари,  није случај ни са неким много већим клиникама.

 

Check Also

Општина Грачаница од вечерас у жутој зони

Према најновијој категоризацији општина на основу броја инфицираних коронавирусом, Општина Грачаница ће у наредних седам …