Главна / Вести / Косово и Метохија / Козарев: Трајковић шири исте лажи као и Албанци из Приштине

Козарев: Трајковић шири исте лажи као и Албанци из Приштине

Члан Главног одбора СНС Душан Козарев изјавио је данас да лидер опозиционог Савеза за Косово Рада Трајковић шири исте лажи о руском хуманитарном центру као политичари из Приштине и настоји да наруши међународну позицију Србије.

Козарев оцењује да Трајковић, наступајући као “фанатични евроатлантиста и русофоб”, очигледно покушава да заради још неки страни грант за антисрпско деловање.

“Занимљиво је да Ђиласова Рада Трајковић шири исту лаж о руском хуманитарном центру као и албански политичари у Приштини, и све то чини са циљем да наруши међународну позицију Србије у Европи и на Западу”, навео је Козаров у писаној изјави.

Он је истакао да је Србија поносна на добре односе са свим земљама света и задржава право да буде војно неутрална и да не припада ниједном војном блоку или савезу.

“И то је право себи обезбедила озбиљношћу и одговорношћу у решавању глобалних и регионалних изазова”, рекао је Козарев, који је и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Трајковић је на Твитеру написала да је политика председника Александра Вучића политика слабљења и дестабилизације Србије.

“Од трансформације хуманитарног центра у Нишу у де фацто руску војну базу, чиме се руши неутралност земље окружене цланицама НАТО, до његовог залагања за промене граница, чиме це се даље парчати Србија”, написала је Трајковић.

Check Also

У Грачаници за 24 сата 10 позитивних на Ковид 19

У општини Грачаница током протеклих 24 сата, код још 10 лица потврђена је инфекција Ковид …