Главна / Вести / Косово и Метохија / Козарев: Трајковић шири исте лажи као и Албанци из Приштине

Козарев: Трајковић шири исте лажи као и Албанци из Приштине

Члан Главног одбора СНС Душан Козарев изјавио је данас да лидер опозиционог Савеза за Косово Рада Трајковић шири исте лажи о руском хуманитарном центру као политичари из Приштине и настоји да наруши међународну позицију Србије.

Козарев оцењује да Трајковић, наступајући као “фанатични евроатлантиста и русофоб”, очигледно покушава да заради још неки страни грант за антисрпско деловање.

“Занимљиво је да Ђиласова Рада Трајковић шири исту лаж о руском хуманитарном центру као и албански политичари у Приштини, и све то чини са циљем да наруши међународну позицију Србије у Европи и на Западу”, навео је Козаров у писаној изјави.

Он је истакао да је Србија поносна на добре односе са свим земљама света и задржава право да буде војно неутрална и да не припада ниједном војном блоку или савезу.

“И то је право себи обезбедила озбиљношћу и одговорношћу у решавању глобалних и регионалних изазова”, рекао је Козарев, који је и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Трајковић је на Твитеру написала да је политика председника Александра Вучића политика слабљења и дестабилизације Србије.

“Од трансформације хуманитарног центра у Нишу у де фацто руску војну базу, чиме се руши неутралност земље окружене цланицама НАТО, до његовог залагања за промене граница, чиме це се даље парчати Србија”, написала је Трајковић.

Check Also

Хотијев саветник позвао Грчку да призна независност Косова

Саветник одлазећег косовског премијера за спољну политику Аљуш Гаши позвао је данас Грчку да призна …