Главна / Вести / Косово и Метохија / Марко Ђурић честитао Дан рудара

Марко Ђурић честитао Дан рудара

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић честитао је данас Дан рудара радницима и руководству Рударско-металуршко-хемијског комбината Трепча, као и свим рударима у осталим деловима Србије.

 

Ђурић је констатовао да је тежак, ризичан, али пре свега частан, рударски посао дубоко уткан у вишедеценијски развој Косова и Метохије, али и Србије у целини, и да би без тог комбината економски напредак у јужној српској покрајини био тешко замислив.

 

„Трепча је, пре свега, наш национални понос и неодвојиви део прогреса који остварујемо на економском плану, али и на свим другим пољима“, поручио је Ђурић.

 

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је изразио уверење да ће „Трепча“ спремно дочекати предстојеће изазове и као и до сада давати снажан допринос развоју наше државе и друштва.

 

„То ће уједно бити и охрабрење и подстрек за опстанак и останак нашег народа на Косову и Метохији, за отварање нових радних места, за бољи социјални положај запослених и за свеопшти бољитак“, навео је Ђурић у писму радницима и руководству комбината.

Check Also

Портпарол ЦИК-а: Још без одлуке о бројању гласова из централне Србије

Косовска централна изборна комисија за сада није донела одлуку о небројању гласова из централне Србије, …