Главна / Друштво / Забрањено палити стрњишта и жетвене остатке

Забрањено палити стрњишта и жетвене остатке

Готово сваке године апелује се на мештане општине Грачаница да не пале стрњиште, односно жетвене остатке на њивама. Проблеми настају оног тренутка када настане опасност да се ватра прошири на друге њиве, да створи опасност већих размера, а да и не говоримо о уништавању животне средине и загађењу ваздуха.Општинско  одељење инспекције упозорава и овог лета мештане да се уздрже од спаљивања жетвених остатака и отпада како би се избегле могуће нежељене последице и сачувала животна средина. Ова забрана односи се и на спаљивање других остатака насталих пољопривредном производњом и убирањем летине. Грађани често, уређујући своја дворишта, спаљују биљне остатке.

Из општинског одељења инспекције позивају све грађане на савесно и одговорно понашање.

„ Молим све грађане да не пале стрњишта нити било који отпад јер поред тога што се на тај начин угрожава животна средина неконтролисано паљење отпада на отвореном може довести до нежељених последица“ , упозорио је директор општинског одељења инспекције Милош Аритоновић.

За све грађане који нису упознати желимо да нагласимо да је спаљивање било каквог отпада на отвореном законом забрањено.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Председник општине Грачаница Срђан Поповић честитао 20 година постојања Радио Грачанице

Поводом 20 година рада и постојања Радио Грачанице, председник општине Грачаница Срђан Поповић упутио је …