Главна / Вести / Косово и Метохија / Еулекс тражи помоћ у истрази убиства

Еулекс тражи помоћ у истрази убиства

eulexЕулекс и косовска полиција деле летке на северу Косова грађанима у нади да ће доћи до одређених информација које би расветлиле убиство Аудриуса Шеневичијуса.

Припадници Еулекс и косовске полиције заустављали су јутрос код Бањске на северу Косова аутомобиле и возачима и осталим учесницима у саобраћају делили летке у којима се наводи да је прошле недеље у близини Звечана у конвоју из заседе убијен њихов колега.

Представници Косовске полиције и Еулекса рекли су да напорно раде на утврђивању чињеница о овом случају, а да ће данас ићи од врата до врата, питајући мештане да ли се могу сетити нечега у вези са дешавањима од прошле седмице.

На лецима који су дељени возачима јутрос на магистралном путу Косовска Митровица – Рашка, надомак Бањске, наводи се да је Шенавичиус убијен прошлог четвртка, док се возилом кретао ка свом радном месту.

Подсећа се да је био литвански цариник који је радио на успостављању мира и стабилности на Косову, а да је за собом оставио супругу и двоје деце.

Еулекс је апеловао на све да буду храбри и помогну им да извршиоце изведу пред лице правде и да, ако имају било какве информације које могу помоћи полицији, контактирају са полицијом или да је позову на број +381 3878 6565.

Истрагу о убиству припадника Еулекса, које је најоштрије између осталих осудила Влада Србије, води Еулексов тужилац из Канцеларије специјалног тужилаштва Косова који је главни тужилац у предмету.

У Еулексу кажу да је дељење летака једна од иницијатива које ће Косовска и Еулексова полиција спровести, како би добила информације од локалног становништва.

То је стандардна полицијска пракса, кажу у Еулексу и додају да се надају да је неко нешто видео у вези са убиством и да ће то и рећи

Check Also

ЈКП “Комуналац” заједно са мештанима Сушице, организује акцију чишћења села

Поводом Светског дана заштите животне средине који се обележава 5. јуна, Јавно комунално предузеће „Комуналац“ …