Главна / Вести / Косово и Метохија / “Ноћи алтернативне уметности” у Грачаници

“Ноћи алтернативне уметности” у Грачаници

На платоу Дома културе Грачаница   почео је  дводневни музичко ликовни хепенинг на коме вечерас  наступају локалне рок групе: “Арт бенд” и Дејан Павићевић (Омнибуси) из Kосовске Митровице, као и локални ликовни уметници Јелена Петровић, Бајрам Мехмети, Милена Поповић, Горан Kитић, Јована Симијоновић, Никола Илић и Весна Секулић, који ће сликати упоредо са наступом ових музичара.

Дејан Павићевић члан групе “ОМНИБУСИ” из Косовске Митровице, каже да се нада доброј интеракцији са овдашњом публиком на  вечерашњем наступу.

“Наступао сам и раније са својом групом овде, имам и доста пријатеља овде у Грачаници и надам се да ћемо се и вечерас добро забавити, иако због обавеза чланова моје групе, вечерас наступам сам”, каже  Дејан.

Програм је осмишљен тако да ликовни уметници стварају уз музику бендова, а млада сликарка из Лепосавића Весна Секулић, каже да је све осмишљено управо да би се на тај начин остварила интеракција између ликовне и музичке уметности као и публике која може уживо да прати процес стварања уметничких дела.

“Тренутно сам у маниру акта, што ћу и сликати ова два дана. надам се да ће ми музика коју групе изводе док сликамо дати додатну инспирацију за оно што сам наумила да радим”, каже Весна.

Овај догађај пружа  могућност свим заинтересованим посетиоцима да осете атмосферу стваралаштва и виде радове на отвореном простору у коме су настали, уз директан контакт са уметницима.

Сутра, друге и завршне вечери биће одржан концерт групе “Де Тоx” из Лепосавића, као и познате рок групе из Београда “Kанда, Kоџа и Небојша” на чијем почетку ће бити отворена продајна изложба ликовних радова.

Циљ је промоција и афирмација младих уметника који се баве музичком и ликовном уметношћу, и подршка у смислу размене искустава, дружења, колективног рада и стварања.

Check Also

Изложба “Век и по српске школе глуме” у Грачаници

Поводом јубилеја 150 година од почетка институционалног драмског школовања у Србији, Дом културе “Грачаница”, Ансамбл …