Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Бол породица не сме да буде талац нескладних политичких односа

Ђурић: Бол породица не сме да буде талац нескладних политичких односа

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је да српски народ Међународни дан несталих лица обележава са највећом тугом и пијететом, јер се до данас не зна судбина још готово четири хиљаде наших сународника несталих у ратовима у бившој Југославији.

Скрећем пажњу међународне и домаће јавности да је након сукоба на Косову и Метохији нерасветљена судбина 1.653 људи, како Срба, тако и Албанаца, и припадника других народа, саопштио је Марко Ђурић.

“Утврђивање истине о томе шта им се догодило јесте обавеза читавог друштва, српског и албанског, јер без тога странице трагичне историје, обележене непријатељством, страдањима и патњама, неће моћи да буду затворене”, навео је Ђурић.

Истиче да бол породица несталих не сме да буде талац нерешених и нескладних политичких односа, као и да је искреније и боље ангажовање политичких елита на решавању овог проблема један од начина за изградњу поверења и будућих међунационалних односа на Косову и Метохији који ће бити засновани на сарадњи и пријатељству, а не на мржњи и неповерењу.

“Србија ће, без икакве задршке, наставити да чини све како би се судбина несталих, без обзира на националност, расветлила, а њиховим породицама омогућило да своје ближње ожале на достојанствен начин”, закључио је Ђурић.

Check Also

Петковић: Где су данас Ђилас, Тепић, Јеремић, Ђорђевић да кажу да су погрешили?

Четири дана су прошла откако су Ненад Рашић и Рада Трајковић у дослуху са Аљбином …