Главна / Друштво / Милош Савић – учесник “Дијалога” омладинских организација у Калуги

Милош Савић – учесник “Дијалога” омладинских организација у Калуги

Милош Савић, студент из Грачанице учествовао је овог лета на међународном кампу за младе “Дијалог”, чији је циљ побољшање квалитета активности омладинских организација на тему интеркултуралног дијалога и јачања мира и сузбијања екстремизма, дискриминације и искључености у савременом друштву.
Камп је одржан од 3. до 9. августа 2019. године у Калуги, у етнографском парку-музеју “ЕТНОМИР”, и окупио је 150 учесника – представника омладинских и етнокултурних организација из различитих региона Русије и иностранства, који су активно укључени у имплементацију међународних омладинских пројеката.
Било је учесника из Азербејџана, Србије, Албаније, Немачке, Пољске, Холандије, Јерменије, Летоније и других земаља. Са учесницима су радили професионални руски и страни тренери.

Милош, који је отишао као представник Младе активне Грачанице, каже да је успео да оствари веома добра пријатељства, притом ова организација са другим организацијама које се баве сличним радом прави добру сарадњу за будућност.

– Акценат на овом скупу стављен је на рад омладинских организација и на њихове активности и побољшање истих на подручју сузбијања екстремизма и радикализма, развијања културе мира и социјалне инклузије. Поменути проблеми заступљени су у свим државама без обзира на развијеност – каже за Јутро РТВ Грачаница Милош Савић.

Опширнији разговор можете погледати на видео снимку.

Check Also

У оквиру таласа нових мера, угоститељски објекти почињу са радом

Од сутра на снагу ступа трећа фаза убалажавања мера на Косову. Овом трећом фазом између …