Главна / Вести / Србија / Вучић: Више наших на листи, да измеримо снагу СНС-а
SRBIJA SNS GLAVNI ODBOR

Вучић: Више наших на листи, да измеримо снагу СНС-а

Председник Александар Вучић поручио је данас, обраћајући се на седници Главног одбора СНС-а, да ће на листи кандидата за посланике, коју “носи” СНС, бити више напредњака него раније, и поред сарадње са коалиционим партнерима, јер је, каже, важно да се измери снага СНС и снага других.

“СНС ће имати значајан број посланичких кандидата, више него раније. Ми смо увек били веома дарежљиви, поштовали смо и поштујемо коалиционе партнере, али колико год поштовали, на крају крајва – они који се боре су малобројни из СНС-а. Ове друге ни микроскопом не могу да нађем”, приметио је Вучић говорећи о изборној платфроми СНС за 2020. годину.

Како је рекао, када је тешко и када има проблема, када дође до сукоба са политичким противницима или се трпи притисак међународне заједнице – ту су само људи из СНС да се томе супротставе, или и партнери, који се, каже, ретко огласе и то после његових порука у јавности.

“Сарађиваћемо и даље, али ћемо тачно да измеримо снагу СНС и снагу других”, рекао је Вучић.

Такође, најавио је да ће и на центрланој листи СНС бити промењено више од 50 одсто људи, те да ће остати они малобројни, који су се доказали борбеношћу, као и да ће бити 30 одсто нових, младих људи.

Неће бити промена зато што је неко неуспешан, већ је потребна нова енергија, додао је он и поновио да ће 50 до 60 одсто у влади бити нових министара, ако СНС добије поверење грађана.

“Да покажемо да нисмо срасли са фотељом, да нам је важно да Србија иде напред, да нисмо посвећени личном богаћењу”, рекао је Вучић и приметио: “Како људи из ГО најмање тапшу на овакве речи”.

“Ово се односило и на мене, не само на њих”, додао је.

Вучић је поручио да ће СНС на изборе да изађе са резултатима.

Он је поручио да је Председништво СНС усвојило закључак којим се до 10. октобра даје рок локалним самоуправама да доставе идеје – како ће листе да им изгледају, какав им је план, колико ће нових људи бити, колико се њих доказало, колико је оних који нису завредели поштивање народа и који ће отићи, шта је урађено до сада и шта би требало да се уради.

То исто, каже, важи и за Војводину.

Вучић је истакао да ће пре тога, 6. октобра бити одржани избори на КиМ, као и да је његов савет Српској листи да на тим изборима учествује и победе.

Биће то тешки избори за Српску листу, али очекујем победу у нашој јужној покрајини, истакао је Вучић.

“Иако ће имати најтежу кампању, јер не постоје начини на који албански портали, Квинта нису укључили да Срспка листа, која ради са Београдом, и живи и ради за Србе са КиМ, изгуби од њихових миљеника”, рекао је Вучић.

Он је, на почетку обраћања, изразио задовољство што на седници нема само највиших функционера странке, већ и других чланова, те се свима захвалио на подршци, раду и великом труду, који су уложили.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

ПРОУНС: Телевизији Н1 лидерство у таблоидном приступу једној од најодговорнијих форми новинарства – документарној

Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) изражава надубље неслагање са једностраним приступом у документарном серијалу „Владалац“ …