Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић поводом данашњег инцидента: Кукавички напад који је недопустив, противзаконит и сраман

Ракић поводом данашњег инцидента: Кукавички напад који је недопустив, противзаконит и сраман

“Кукавички напад на малолетног дечака Д.Б.  српске националности од стране групе хулигана албанске националности, који су у северни део Косовске Митровице дошли из јужног дела града је апсолутно недопустив, противзаконит и сраман”, рекао је градоначелник Северне Митровице Горан Ракић поводом данашњег инцидента код моста на Ибру.

“У име општине Северна Митровица и свих грађана свих националности, који у миру живе у нашој општини захтевам од надлежних органа да најхитније идентификују, пронађу и лише слободе виновнике овог кукавичког чина, чиме ћемо послати јасну поруку да се насиље над нашим грађанима неће и не сме толерисати”, навео је Ракић.

Главни градски мост на Ибру је простор који је под надзором полиције и КФОР те позивам и њих да раде свој посао, а не да немо посматрају овакве догађаје. Угрожавање безбедности деце је неприхватљиво и неће бити толерисано, а угрожавање безбедности деце и свих грађана је разлог за позивање на одговорност оних који свој посао нису урадили како треба.

Ракић је позвао грађане на уздржаност и опрез у наредном периоду.

“Чињеница је да предстојећи избори и антисрпска хистерија албанских политичара из Приштине је несумњиво разлог овог, али и серије других инцидената у претходном периоду на Косову и Метохији, на који, нажалост, међународни представници ниједно до сада нису реаговали”, закључио је Ракић.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

У српским срединама на КиМ десет новозаражених вирусом корона

У српским срединама на КиМ, у последња 24 часа евидентирано је десет нових случајева заразе …