Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Ово насиље према Србима мора одмах да буде најоштрије санкционисано

Ђурић: Ово насиље према Србима мора одмах да буде најоштрије санкционисано

„Ово је још један брутални акт напада на Србе на Косову и Метохији, покушај да се застраше и практично прогоне Срби у Северној Косовској Митровици“, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић у телефонској изјави за РТС поводом данашњег инцидента када је српски младић избоден код моста на Ибру у Косовској Митровици.

Према речима Ђурића, реч је о малолетном Данилу Бојковићу који је избоден је ножем од стране групе Албанаца који су га прво вербално напали а потом код моста у Косовској Митровици и изболи ножем.

Он је пребачен у Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици где су га наши лекари збринули и тренутно је у стабилном стању.

„Неопходно је да Међународна заједница и локалне безбедносне структуре хитно реагују и да ти људи који су то урадили буду приведени лицу правде“, нагласио је Ђурић.

Како је рекао, ово је производ шовинистичке мржње која се се недељама и месецима истиче у албанским медијима где су Срби означени као главне мете.

„Ми смо месецима уназад упозоравали на опасност од таквог понашања и данас видимо да се прве жртве већ дешавају. Ово насиље према Србима моја одмах најоштрије да буде санкционисано“, нагласио је Ђурић.

Извор: РТС

Check Also

Гренел поновио да Косово треба да укине све таксе

Изасланик америчког председника Доналда Трампа за дијалог између Косова и Србије, Ричард Гренел поделио је …