Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Ово насиље према Србима мора одмах да буде најоштрије санкционисано

Ђурић: Ово насиље према Србима мора одмах да буде најоштрије санкционисано

„Ово је још један брутални акт напада на Србе на Косову и Метохији, покушај да се застраше и практично прогоне Срби у Северној Косовској Митровици“, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић у телефонској изјави за РТС поводом данашњег инцидента када је српски младић избоден код моста на Ибру у Косовској Митровици.

Према речима Ђурића, реч је о малолетном Данилу Бојковићу који је избоден је ножем од стране групе Албанаца који су га прво вербално напали а потом код моста у Косовској Митровици и изболи ножем.

Он је пребачен у Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици где су га наши лекари збринули и тренутно је у стабилном стању.

„Неопходно је да Међународна заједница и локалне безбедносне структуре хитно реагују и да ти људи који су то урадили буду приведени лицу правде“, нагласио је Ђурић.

Како је рекао, ово је производ шовинистичке мржње која се се недељама и месецима истиче у албанским медијима где су Срби означени као главне мете.

„Ми смо месецима уназад упозоравали на опасност од таквог понашања и данас видимо да се прве жртве већ дешавају. Ово насиље према Србима моја одмах најоштрије да буде санкционисано“, нагласио је Ђурић.

Извор: РТС

Check Also

Од четвртка 16 сати неометаног кретања, верски објекти се отварају, карантин се ускоро затвара

Вршилац дужности министра здравља Арбен Витиа саопштио је данас на конференцији за новинаре да ће …