Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић о нападу у Косовској Митровици: Лоше вести, борили смо се против тога

Вучић о нападу у Косовској Митровици: Лоше вести, борили смо се против тога

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да је напад на малолетног младића српске националности у северном делу Косовске Митровице показао колико је опасно отварање моста на Ибру и истакао да постоји фасцинација Албанаца севером Косова и Метохије.

“То су лоше ствари и лоше вести, борили смо се против тога све време, зато сам говорио колико је опасно отварање моста на Ибру, јер је жеља Албанаца север Косова и Улица краља Петра у Косовској Митровици”, рекао је Вучић за телевизију Пинк.

Он је оценио да постоји фасцинација северном Митровицом од стране Албанаца.

“То је девет квадратних километара, као да је девет милиона километара, читава борба им је стала у борбу за северну МИтровицу, Звечан”, рекао је Вучић.

Он је истакао да је српски народ тврд и снажан, иако је тешко опстати и у Грачаници, косовском Поморављу, Метохији…

Говорећи о нападу, Вучић је рекао да сазнаје, што ће се, како наводи, видети и на снимцима, да је дечак намамљен од стране веће групе Албанаца, али је истакао да ће се сачекати резултати истраге.

Вучић је рекао да је раније вечерас разговарао са директором Клиничко-болничког центра у Косовској Митровици Миланом Ивановићем, који му је пренео да је дечак Данило Бојковић оперисан и да су лекари оптимистични и очекују опоравак.

Он је, како је рекао Вучић, имао убод у слабину, погођена су му и ребра и артерија, а операција је била комликована. “Лекари су оптимистични и очекују опоравак”, рекао је Вучић.

Извор: Танјуг

Check Also

Витиа: Увешћемо нове мере како би спречили ширење коронавируса

Вршилац дужности косовског министра здравља Арбен Витиа поручио је вечерас да ће бити уведене и …