Главна / Вести / Косово и Метохија / Др Миловановић: Циљ обијања амбуланте у Старом Грацку је застрашивање преосталих Срба

Др Миловановић: Циљ обијања амбуланте у Старом Грацку је застрашивање преосталих Срба

Непознати починиоци,  по други пут су у току последњих недељу дана обили амбуланту у Старом Грацку, а запослени,  мештани, и директор амбуланте истичу да је једини логични циљ овог вандалског чина застрашивање мештана српске националности.

“Ово је здравствена установа и служи за пружање медицинске помоћи свим људима који живе у овом крају. Овде нема нека материјална корист али је страх, како запослених тако и преосталих Срба који живе у овом месту велики”, каже директор Дома здравља у Доњој Гуштерици у чијем саставу функционише и ова амбуланта.

Главна сестра у амбуланти у Старом Грацку Гордана Радовић каже да још увек не зна да ли је нешто однесено из амбуланте, али да су приметили да је однет катанац са просторије која служи као магацин.

“Оно што је видљиво је отисак обуће који је остао на столу када су улазили кроиз прозор који је обијен, а за све остало мораћемо да урадимо попис и видимо да ли су нешто узели, мада сматрам да им то и није био циљ”, каже Радовић.

Мештанка Старог Грацка Славица Тепшић, чији је супруг један од страдалих жетеоца из овог места, каже да је постоји страх код мештана и да сматра да је ово чисто застрашивање Срба из овог места.

На лицу места екипа РТВ Грачаница затекла је и косовску полицију која је обавила увиђај, али и два војника турског КФОР-а који су такође разговарали са директором и радницима намбуланте.

Директор др Небојша Миловановић још једном је апеловао на полицијске органе  који су задужени  за безбедност  грађана и имовине, да раде свој посао, јер како је казао “само на тај начин може да се спречи ово што се данас десило”.

 

Check Also

Ракочевић: Страх да Тачи не елиминише све сведоке

Суштина Тачијевог одласка у Хаг је то што се “један део међународне заједнице уплашио да …