Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Напади и застрашивања Срба одраз предизборног притиска

Канцеларија за КиМ: Напади и застрашивања Срба одраз предизборног притиска

Амбуланте које функционишу у оквиру здравственог система Републике Србије на Косову и Метохији често су на мети напада, обијане и вандализоване, а за викенд је по четврти пут проваљено у амбуланту у селу Старо Грацко.

Јасно је да екстремисти доследно и организовано нападају установе које симболишу институционално присуство Србије на Косову и Метохији, али подсећамо и упозоравамо да је здравствени систем, чак и у ратном стању, међународним конвенцијама заштићен и поштеђен разарања,стоји у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

По правилу, одговорни за нападе на српске здравствене установе на Косову и Метохији не бивају пронађени, што несумњиво охрабрује нападаче да организују нове инциденте.

Верујемо да је и овај напад почињен у склопу предизборног притиска и застрашивања српског народа, и зато захтевамо од представника међународне заједнице на Косову и Метохији да реагују како би овакви догађаји били најјасније осуђени као недопустиви.

Из дана у дан се обистињују прогнозе да ће ова предизборна кампања бити једна од најбруталнијих и најпрљавијих када је реч о односу албанске политичке елите према српском народу на Косову и Метохији, међутим наш народ је упоран и истрајан а Србија ће санирати последице и овог и сваког сличног напада, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Check Also

Вучић: Питање смрти сведока за Европљане и Американце

Питање убиства сведока албанских злочина пред Специјалним тужилаштвом у Хагу није питање за Србију, већ …