Главна / Вести / Косово и Метохија / Козарев и Нунен о безбедносној ситуацији на Космету

Козарев и Нунен о безбедносној ситуацији на Космету

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев састао се данас са шефом Канцеларије за везу високог представника ЕУ за спољну и безбедносну политику у Београду Албертом Ван Нуненом.

Саговорници су размотрили политичко-безбедносну ситуацију на Косову и Метохији, посебно се осврнувши на синоћни напад на српског младића у северној Косовској Митровици који је, како су се сагласили, недопустив.

Козарев је констатовао да је последњих годину дана био један од најтежих периода по питању безбедности Срба и других неалбанаца на Косову и Метохији, и да смо били чести сведоци напада на живот, здравље, слободу и имовину нашег народа у јужној покрајини, уз појачано полицијско и правосудно малтретирање на темељима “тајних оптужница”.

“Расте притисак, али ће званични Београд остати уз свој народ на Косову и Метохији и бити му на располагању осетније и конкретније него икада пре, те предузети све што буде потребно за његов просперитет у миру и стабилности, али га и бранити у случају угрожавања живота његових припадника”, казао је Козарев.

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију пренео је спремност Београда за наставак дијалога са Приштином са циљем покушаја да се постигне компромис, али не пре укидања антицивилизацијских такси и не на принципима условљавања Београда признањем једнострано проглашене независности Косова.

Check Also

„Печат херцега Шћепана“ Живојину Ракочевићу књижевнику из Грачанице

Управни одбор културне манифестације „Трг од ћирилице” једногласно је донео одлуку да овогодишњи „Печат херцега …