Главна / Друштво / Почела нова школска година

Почела нова школска година

У свих двадесет основних и десет средњих школа у српским срединама на централном Космету, у којима наставу похађа 5.500 ученика, нова школска година почела је без проблема и у складу са предвиђеном процедуром.

“Аутобуси су стигли јутрос на време, ђаци у клупама, наставници спремни и жељно исчекујемо ову нову школску годину. У Грачаници у основној школи “Краљ Милутин” у чијим просторијама наставу похађају и ученици Медицинске и Грађевинско-саобраћајне школе, током распуста су реновиране учионице, постављена су нова врата, ђаци имају и нов инвентар, тако да их је лепа слика дочекала овог јутра”, рекао је за РТВ Грачаница Мирослав Живић, директор Медицинске школе у Грачаници.

Иако је било пуно посла око припрема школских просторија за нову школску годину, са почетком наставе се није каснило.

“Имали смо великих мука да кренемо са наставом на време. Захваљујући општини Грачаница дошло је до реконструкције унутрашњости школе. Имамо нов инвентар, а и даље су у току радови на изградњи нових учионица, односно новог анекса од 450 квадратних метара”, истакао је Владимир Милкић, директор ОШ “Краљ Милутин” у Грачаници.

Као и обично највише узбуђења пред полазак у школу владало је код првака и њихових родитеља.

Надлежни за образовање у Косовском округу кажу да ће све евентуалне проблеме уз помоћ и подршку Министарства образовања и Канцеларије за Косово и Метохију у ходу отклањати и решавати и да очекују да ће се наставни процес одвијати у што је могуће нормалнијим и бољим условима.

Check Also

ЈКП “Комуналац” заједно са мештанима Сушице, организује акцију чишћења села

Поводом Светског дана заштите животне средине који се обележава 5. јуна, Јавно комунално предузеће „Комуналац“ …