Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин у дводневној посети Косовском Поморављу

Вулин у дводневној посети Косовском Поморављу

vulinМинистар без портфеља у Влади Републике Србије, задужен за Косово и Метохију Александар Вулин обићиће у суботу 28. септембра  Косовско Поморавље, наводи се у саопштењу достављеном нашој редакцији.

Посету Косовском Поморављу министар Александар Вулин ће започети у Ранилугу, где ће у згради општине одржати састанак са кандидатима за градоначелнике, са носиоцима листа и председницима привремених органа у локалним самоуправама.

После Ранилуга, министар Вулин посетиће Горње Кусце и Пасјане, где ће се задржати у краћем разговору са мештанима. У Партешу министар Александар Вулин ће посетити сеоску цркву, а у Клокоту ће у краткој шетњи разговарати са мештанима.

Из Клокота министар Вулин ће отићи у посету манастиру Драганац. Том приликом министар ће разговарати са братством манастира и са свештеницима, оцем Иларионом и оцем Кирилом.

Посету Косовском Поморављу  министар без портфеља у Влади Републике Србије, задужен за Косово и Метохију Александар Вулин завршиће у Шилову, где ће у поподневним сатима присуствовати скупу грађана у Културно-просветном центру. На том скупу биће речи о формирању Заједнице српских општина и о значају те Заједнице за српски народ у Покрајини.

У недељу, 29. септембра министар Александар Вулин ће присуствовати потписивању уговора са председницима 14 општина са Косова и Метохије о расподели покретних средстава (производна и услужна опрема) за развој пољопривреде на територији Косова и Метохије, које је обезбедела Канцеларија за Косово и Метохију. Предвиђено је да се уговор потпише у 12 часова у згради општине Лепосавић.

Целом догађају присуствоваће и делегација Града Новог Сада, коју ће предводити Милош Вучевић. Град Нови Сад је донирао четири шлепера, гориво и људство за превоз горе поменуте опреме.

Check Also

Ракић и КФОР уручили заштитну опрему

Захваљујући сарадњи са командантом Кфора, градоначелник Горан Ракић је данас уручио заштитну опрему и дезинфекциона …