Главна / Вести / Косово и Метохија / Петар Петковић обишао је данас малолетног Данила Бојковића

Петар Петковић обишао је данас малолетног Данила Бојковића

Помоћник директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић обишао је данас малолетног Данила Бојковића, повређеног у инциденту на главном мосту на Ибру. Младић се налази у јединици Интензивне неге Kлини;ко – болничког центра Kосовска Митровица.

Петковић је Бојковићу пренео поздраве председника Србије Александра Вучића и директора Kанцеларије за KиМ Марка Ђурића, пожелео му брз опоравак, да што пре избаци из главе све што се десило и позвао га да буде гост у Београду. Петковић се накраткао сусрео и са породицом повређеног момка.

“Овај младић је симбол српског отпора албанском екстремизму и борбе српског народа која траје већ двадесет година, посебно на мосту на Ибру. Тај мост и цео север Kосова је опсесија Албанаца и њихов недосањани сан” рекао је Петковић.

Навео је да се инциденти појачавају, да више нису само вербални, већ и оружани и подсетио на покушаје убистава, крађе, демолирање здравствених установа.

“Ми то нећемо дозволити, нећемо толерисати. Ту смо. Србија је уз свој народ. Ми се залажемо за мир и све време позивамо наш народ да не реагује на инциденте, не дајемо повода и то никада и нисмо чинили али нећемо допустити овакве инциденте, да се ножем иде на нашу децу. Ми се залажемо за мир, за компромисно решење. . Србија ће учинити све да заштити свој народ. Само одговорним поступањем можемо бранити наш народ, јер нам је мир преко потребан. Србија ће инсистирати да се пронађу починиоци” истакао је Петковић.

Петковић је последњи догађај приписао предизборној кампањи, под чијим окриљем како је рекао “куља шовинистичка мржња албанских партија према свему што је српско” и која се претвара у “такмичење у екстремизму”.

“Сви смо уз овог младића, уз наш народ. То је наша дужност и од тога нећемо одустати. Хвала KБЦ-у јер они раде велики посао за наш народ и државу Србију” истакао је Петковић.

Директор KБЦ-а у Kосовској Митровици Милан Ивановић рекао је да је младић оперисан, и да не очекују компликације. Он ће током дана бити пребачен са интензивне неге и наставиће опоравак на хируршком одељењу KБЦ-а.

“Он је примље са повредама нанетим са леђа, у пределу десног бубрега и десне стране грудног коша. Повреде су биле опасне, био је у хеморагијском шоку, али брзом реакцијом наших лекара, оперисан је и крварење је заустављено. Не очекујемо компликације” навео је Ивановић.

Извор:Радио Косовска Митровица

Check Also

Обезбеђене три стипендије на Међународном пословном колеџу у Митровици

Представници Међународног пословног колеџа из Митровице (ИБЦ-М) посетили су данас Општину Грачаница, где су се …