Главна / Друштво / Поповић и Караџић обишли три највеће школе на централном Космету и поделили школски прибор првацима

Поповић и Караџић обишли три највеће школе на централном Космету и поделили школски прибор првацима

Председник општине Грачаница Срђан Поповић и председник Привременог органа СГ Приштина Љубинко Караџић обишли су  данас три највеће школе на територији општине и заједно са својим сарадницима поделили првацима  школски прибор.

Као и претходних година, ђаци прваци из ОШ “Кнез Лазар” у Доњој Гуштерици, ОШ “Миладин Митић” у Лапљем Селу и ОШ “Краљ Милутин”, добили су пакетиће са школским прибором, а Поповић и Караџић  пожелели су им  да буду добри и вредни ђаци.

Председник Општине Грачница Срђан Поповић, заједно са директорицом образовања Бранкицом Нићић, прибор је прво поделио првацима у ОШ „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици, којих је ове године 54.

„Ово је најлепшти дан у нашој општини, дан када добијамо нову генерацију. Ове године на централном Косову имамо преко 300 првака и Општина Грачаница је за све њих обезбедила прибор. Ове осмехе нико не може да замени, ови малишани су наша будућност, нешто што морамо да пазимо и негујемо, како би постали добри људи и како би њима могли да се поносимо“, казао је Поповић честитајући им полазак у школу.

Директорица образовања Бранкица Нићић рекла  је да ће школски прибор добити и деца у Племетини, Прилужју, Брњици, Старом Грацку и другим местима.

“Без обзира што су да деца ван територије Општине Грачаница она свакако сазлужују да добију и буду обрадована оваквим пригодним поклоном“, казала је Нићић.

Директор ОШ „Кнез Лазар“ Драган Максимовић захвалио се у име ђака и родитеља, на поклонима,  које су представници општине Грачаница уручили првацима у тој школи.

„То је показатељ да Општина мисли на своје најмлађе и да се максимално труди да обезбеди што боље услове за процес образвоања. У нашој школи има 470 ученика, а ове године уписали смо 54 првака, што је на прошлогодишњем нивоу“, казао је Максимовић.

 Поповић и Караџић су заједно са  директорицом образовања Бранкицом  Нићић,  школски прибор поделили и првацима у Лапљем Селу, где је уписано 54 и у Грачаници, где је уписано 85 првака.

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић истакао је да ће локална самоуправа наставити са улагањима у образовање, односно са стварањем бољих услова за школовање.

Након што су првацима у Основној школи „Краљ Милутин“ у Грачаници уручили школски прибор Поповић и Караџић обишли су школску зграду која је ове године комплетно реновирана средствима из општинског буџета.

„Један од наших приоритета је стварање што бољих услова за образовање наше деце. Прошле године смо комплетно реконструисали школу „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици. Ове године то чинимо са школом „Краљ Милутин“ у којој је реконструисана комплетно унутрашњост објекта, постављене су нове табле, замењени подови, врата и комплетан инвентар. Осим тога у току су интензивни радови на проширењу капацитета, раде се нове просторије и учионице, школа ће примити више ђака што нас посебно радује“, казао је Поповић.

Поповић је додао да је у плану и реконструкција школског атриума.

Check Also

Уз помоћ “Комуналца” очишћене зелене и остале површине у Сушици

У раним јутарњим часовима радници “Комуналца“ отпочели су кошење траве и уређење зелених површина у …