Главна / Друштво / Поповић положио камен темељац за изградњу куће породици Максимовић из Ливађа

Поповић положио камен темељац за изградњу куће породици Максимовић из Ливађа

Председник општине Грачаница Срђан Поповић положио је данас камен темељац за изградњу куће младом брачном пару Максимовић, једној од  шест социјално угрожених породица, којима ће општина Грачаница до краја године обезбедити кровове над главом.

Поповић је поручио да ово неће бити усамљени случајеви, већ да ће се наставити са оваквим и сличним активностима у циљу стамбеног збрињавања најугроженијих мештана по том питању.

„Свака изграђена кућа је за нас плус јер је веома битно да утемељимо наше породице овде и да колико год можемо и као општина и као  људи да помогнемо једни другима. Морамо да будемо солидарни, морамо да знамо шта радимо и морамо да гледамо у будућност ако желимо да опстанемо на овом простору. Ја сам поносан на сваки камен темељац који сам до сада поставио. На овоме нећемо стати. Остају нам још три породице које ћемо кренути да стамбено збрињавамо у наредних 15 дана. Посебно се радујем јер породица Максимовић очекује принову тако да ће беба дати пoсебну чар свему овоме што радимо“, казао је Поповић.

Након дугогодишњег живота у заједници, Немања Максимовић са нестрпљењем исчекује да се са породицом усели у нови дом, у којем ће имати више простора и истиче да је стамбено збрињавање једно од најбитнијих животнх питања.

„ Живели смо са родитељима у старој породичној кући од 36 квадрата, нас деветоро. Сада су се у и стричеви којима такође припада кућа вратили и хоће ту да живе. Ова кућа за моје дете и супругу која је удругом стању значи нови почетак. Хвала председнику општине Грачаница Срђану Поповићу што нам је у томе помогао“, казао је млади Максимовић.

Полагању камена темељца за иградњу куће породици Максимовић у Ливађу присуствовао је и председник привременог органа СГ Приштина Љубинко Караџић, и истакао да су оваква дела- она која подстичи српски народ на опстанак на овим просторима и додао да у прилог томе иду и планови о отварању нових радних места.

“Ово је још једна у низу кућа која ће бити изграђана средствима Општине Грачаница и јако ми је драго када можемо да збринемо породице јер је то знак да ће оне остати на Косову и Метохији. Поред тога, врло битна ставка је и посао. Очекујемо да ће бити и нових радних места, јер је Влада Републике Србије одобрила низ пројеката. У плану су изградње фабрике, фарме, хладњаче и све то омогућава нова запошљавања, што самим тим гарантује трајнији опстанак иостанак наовим просторима”, рекао је Караџић.

Поред поменуте породице Максимовић у Ливађу још пет социјално угрожених породица које живе на територији општине Грачаница, до краја ове године уселиће се у своје нове домове.

Check Also

Обијена Електро-техничка школа у Сушици. Школу обишао председник општине Срђан Поповић

У току викенда, у касним ноћним сатима, лопови су обили Електро-техничку школу “Михајло Пупин” у …