Главна / Друштво / Ђацима првацима школски прибор и жеље за успешно школовање

Ђацима првацима школски прибор и жеље за успешно школовање

Нова школска година је почела без проблема у свим основним и средњим школама на централном Космету.

Члан председништва Српске листе Срђан Поповић, директор Одељења за образовање при општини Грачаница Бранкица Ничић и председник Привременог органа СГ Приштина Љубинко Караџић обишли су данас школарце у Кузмину и Брњици и уручили им школски прибор.

Поповић је том приликом поручио да ће се и у будућности радити на стварању што бољих услова за образовање овдашњих ученика.

“Као што смо и најавили обићи ћемо све школе на централном Космету и ниједно дете које је кренуло у први разред неће остати без потребног прибора. Данас смо обишли Кузмин и Брњицу, сутра ћемо посетити Прилужје и Племетину, а оно што ме заиста радује је да има деце, да школе функционишу на један исправан начин и да што се тиче квалитета образовања, неће мањкати ни у будућности. На нама је да створимо што боље услове и да сва наша деца неће остати заборављена”, истакао је Поповић за РТВ Грачаница.

Директор Одељења за образовање при општини Грачаница Бранкица Ничић истакла је да је су претходних дана обишли све школе у местима која припадају општини Грачаница, а да са истим активностима данас али и наредних дана настављају ка местима која територијално не припадају овој општини.

“Данас смо посетили школе у Кузмину и Брњици, а сутра ћемо обићи и школе у Племетини и Прилужју које територијано не припадају општини Грачаница, а циљ је да посетимо сву нашу децу у околини и обрадујемо их овим поклонима. Школска година је почела на време, без неких већих проблема. Ми смо успели да неким школама обезбедимо боље услове за рад,овегодине радимо на санацији и реконструкцијишколе у Грачаници, а то ће бити пракса и у наредним годинама”, поручила је Ничић.

Директор ОШ “Аца Маровић” Косово Поље, Весна Стојковић захвалила је на посети и поклонима школарцима и истакла да је леп осећај знати да нисте заборављени.

“Јако нам пуно значи ова посета, јер, пре свега ми смо изоловани, припадамо општини Косово Поље, стога нам је заиста драго да су нас се сетили и да неко мисли на нашу децу и захваљујемо у име деце, родитеља и наших радника Општини Грачаница на поклонима и посети. У нашој школи је број ученика ове године у порасту, што нас посебно радује, и  с обзором да је почетак школске године не могу са сигурношћу да кажем тачан број уписане деце али креће се око 20, док укупно нашу школу похађа од 86 до 90 детета”, рекла је Стојковић.

Најмлађи школарци нису скривали одушевљење поклонима и захвалили су гостима на посети.

 

 

Check Also

Општина Грачаница помаже емитовање ромског радио програма

Општина Грачаница, Радио Грачаница и Ромактед Акциона група за заједнице Савета Европе потписали су меморандум …