Главна / Вести / Косово и Метохија / Извршена примопредаја посмртних остатака породице Петровић

Извршена примопредаја посмртних остатака породице Петровић

Представници Канцеларије Владе Србије за нестала лица и Канцеларије за Косово и Метохију, преузели су на административном прелазу Мердаре посмртне остатке брачног пара Миће и Радмиле Петровић из Ђаковице.

Председник комисије владе Србије за нестала лица Вељко Одаловић рекао је за РТВ Грачаница да је породица Петровић 12. јуна 1999. киднапована и насилно одведена из свог стана у Ђаковици, где је живела и породица Шутаковић.

„Посмртни остаци су пронађени прошле године на локацији Бункер ,а идентификација је путем ДНК завршена. За уторак смо договорили да завршимо и примопредају посмртних остатака на административном прелазу Кула за породицу Шутаковић,који ће бити сахрањени у месту Андријивица у Црној Гори, то је жеља породице. Све ово време нас је руководило да поштујемо жеље  породица и процедуре.Било је одређених проблема и неспоразума, пропуста али је ипак све превазиђено. Ја се надам да ће породице сада имати мир, а ми не стајемо радићемо свој посао“, рекао је Одаловић.

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Жељко Јовић каже да је све ово тешко, тужно и потресно.

„Тешко, тужно и потресно али свакако ни близу тужног и потресног као што је  десетинама  и стотинама породица које и даље чекају да им неко јави и каже  за њихове породице које су нестале и које су киднаповане, где су  вођени, затварани, мучени и где су побијени њихови најмилији. Канцеларија за Косово и Метохију ће сигурно наставити у наредном периоду да буде уз своје грађане , трудићемо се да извршимо притиске свуда где можемо и да инсистирамо да седо краја расветле сви злочини и да се каже где су сви наши нестали.

Брачни пар Мића и Радмила Петровић биће сахрањени у Косјерићу.

Check Also

Ракочевић: Страх да Тачи не елиминише све сведоке

Суштина Тачијевог одласка у Хаг је то што се “један део међународне заједнице уплашио да …