Главна / Вести / Косово и Метохија / ФК Полет и ФК Војводина два братска клуба

ФК Полет и ФК Војводина два братска клуба

DSCN5684У Лапљем Селу је данас одиграна пријатељска утакмица младих селекција ФК Полет из Лапљег Села и ФК Војводина из Новог Сада. Победу је однела ФК Војводина резултатом 4:1.

Након низа братимљења општина и градова из централне Србије и Републике Српске са општинама и градовима на Космету у протеклих годину дана, а на иницијативу Канцеларије Владе Србије за КиМ, данас су се у Лапљем Селу збратимила два фудбалска клуба. Повељу о братимљењу потисали су представници ФК Војводина из Новог Сада и ФК Полет из Лапљег Села.  Потписивању повеље претходила је пријатељска утакмица младих тимова ових клубова којој су поред великог броја љубитеља спорта са ових простора присуствовали и чланови делегације Скупштине града Новог Сада, предвођени  градоначелником Милошем Вучевићем, заменик директора Канцеларије за КиМ Малинка Митровић, шеф бироа Канцеларије за КиМ Бранимир Стојановић, начелник Косовског управног округа Владета Костић и многи други представници институција са ових простора.

Заменик директора омладинске школе фудбала ФК Војводина Душко Грујић који је у име свог клуба потписао повељу о братимљењу обратио се својим пуленима речима „Сад сте браћа, а и били сте браћа“.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је по други пут ове године у посети Космету казао је да је циљ ове посете врло јасан, а то је подршка српском народу у његовом напору за останак и опстанак на овим просторима и јасна порука да држава Србија може да функционише на овим просторима само уколико српског народа овде има, апо његовим речима оваквих видова сарадње биће  и у будуће.

„Ово је прва активност у нашој акцији братимљења клубова са Косова и Метохије са највећим српским клубовима и мени је јако драго да је то управо ФК Војводина из Новог Сада, града са којим имамо изузетну сарадњу“, рекао је шеф бироа Канцеларије за КиМ Бранимир Стојановић.

Начелник Косовског управног округа Владета Костић рекао је да овакве посете и активности свакако пуно значе Србима на Космету у смислу сигурности и јачања веза са пре свега са својом државом и својим народом.

Након утакмице представници Скупштине града Новог Сада разговарали су са кандидатима за одборнике са листе Гађанска иницијатива Српска након чега су уручили помоћ ђацима ОШ Миладин Митић у Лапљем Селу.

 

Check Also

Грачаница без струје-екипа КЕДС-а на терену

У пожару који се данас око 14 сати догодио близу Јаловине надомак Грачанице, изгорело је …