Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић: Српска листа уз подршку председника Вучића на изборима за бољи живот свих заједница на Космету

Ракић: Српска листа уз подршку председника Вучића на изборима за бољи живот свих заједница на Космету

Председник Српске листе Горан Ракић рекао је за РТВ Грачаница да ће Српска листа учествовати на предстојећим ванредним парламентарним изборима и да су предали кандидатуру.

“Након косултација са председником Вучићем и након одржаног страначког састанка, донели смо одлуку да учествујемо на ванредним парламентарним изборима и управо смо предали кандидатуру. Са поносом желим да истакнем да ће Српска листа и овог пута имати снажну подршку државе Србије и председника Александра Вучића уз истовремене нападе, не политичких партија, већ појединих Срба којима је лични интерес изнад националног интереса и којима, очигледно, држава Србија није отаџбина”, поручио је Ракић.

Ракић је додао да ће и на овим изборима Српска листа имати најбоље кандидате на својој листи, који ће се у скупштини, а не на улици борити за већа права, бољи живот и интересе српске заједнице али и Рома, Горанаца, Ашкалија, Бошњака и свих осталих заједница који живе на овом простору.

Кандидати Српске листе су: Игор Симић,Зоран Мојсиловић, Миљана Николић, Славко Симић, Иван Тодосијевић, Јасмина Дедић, Милош Перовић, Љубинко Караџић, Бранислав Николић, Верица Ћеранић, Милан Костић, Винка Радосављевић, Милан Јоксимовић, Ксенија Божовић, Божа Стојановић, Мирјана Николић и Светислав Јокић.

“Желим да кажем да су данас са нама све оне партије којима је јединство императив и да и даље стоји отворен позив свима онима који желе да се прикључе Српској листи и да се јединствено боримо за бољи живот, за опстанак и останак”, казао је Ракић.

Ракић је додао и то да је актуелни потпредседник Српске листе Милан Радојичић на последњем страначком састанку предложен за новог председника Српске листе, што је једногласно прихваћено међу страначким органима, али да је Радојичић такву одлуку одбио и задржао место потпредседника Српске листе. Поздравио је одлуку СДП-а да на изборима учествује у једниству са Српском листом.

“На страначким органима смо једногласно подржали и поздравили одлуку СДП-а да на предстојећим парламентарним изборима наступимо јединствено, јер иако у претходном периоду наши политички програми нису били исти, важно је да сада наступимо у једниству јер једино тако можемо да се изборимо за наша права и боље животне услове”, рекао је Ракић.

Ракић је истакао да је убеђен да ће излазност бирача овога пута бити већа и да ће Српска листа освојити свих десет посланичких места. Бирачима је поручио да буду јединствени и сложни јер једино тако и уз подршку државе Србије можемо се изборити за бољи живот на овим просторима.

Check Also

Ракочевић: Страх да Тачи не елиминише све сведоке

Суштина Тачијевог одласка у Хаг је то што се “један део међународне заједнице уплашио да …