Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Да су неки хтели стварни притисак, такси не би било

Вучић: Да су неки хтели стварни притисак, такси не би било

Питање Косова и Метохије је најтеже питање, рекао је председник Александар Вучић и додао да такси на срспку робу не би било да су неки хтели да изврше стварни притисак.

Александар Вучић је, одговарајући на питања новинара после полицијске вежбе “Повратак 2019” у Никинцима, рекао: “Да су неки хтели прави и сварни притисак, тих такси не би ни било. То је њихов избор, њихово чедо, направили су колевку и љуљали је а сад наводно не могу да изврше било какав утицај. Сигуран сам да могу и надам се да хоће у наредном периоду”.

Када је реч о изборима на Косову и Метохији, рекао је да је било притисака на многе да изађу како би узели неки глас Српској листи и како би се на тај начин смањио утицај Београда.

Вучић истиче да је сигуран да ће народ на Космету изабрати да гласа за Српску листу, “не зато јер су сви на тој листи идеални”, већ јер је то једини начин да се опстане, преживи и бори за будућност.

Подсетио је како је било са Републиком Српском, Републиком Српском Крајином и истакао да ће поштовати сваки српски глас али да ће се борити да Српска листа добије сваки глас.

“Надам се да ће Симић, Ракић, Јевтић и сви заједно да запну и покушају да остваре најбољи резултат”, рекао је председник.

Истакао је да је у албанским медијима једина мета напада он и Српска листа.

“Добијам клипинге, никога не нападају осим мене и Српске листе. Сви други су им дивни, добри и много их воле”, рекао је Вучић.

Коментаришући изјаву албанског политичара Енвера Хоџаја да има информације да би још десетак земаља могло да повуче независност Косова, Вучић је рекао да је Хоџај само изнео у јавност оно што је он недавно рекао западним дипломатама.

“То сам ја рекао пред амбасадорима неких западних земаља, па су му пренели”, рекао је Вучић.

На питање да ли је Србија, имајући у виду опструкцију у истрази Оливера Ивановића, затражила међународну истрагу, казао је да не види чију би међународну истрагу могао да тражи.

“Чију међународну истрагу, када кажу да је то питање албанских власти на Косову. Ми радимо нашу истрагу и наставићемо”, објаснио је Вучић.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић указао је да се Београд са таквим захтевом обраћао Еулексу, који представља међународну заједницу, а који је рекао да неће да спроводи међународну истрагу, већ је то препуштено албанским властима на Косову.

Извор: РТС

Check Also

Инфектолог Ахмети: Три пацијента у веома тешком стању

Инфектолог Саљих Ахмети рекао је за Газету Експрес да је седам заражених коронавиросом на Kлиници …