Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Приштина ће кад тад морати да испуни своје обавезе

Ђурић: Приштина ће кад тад морати да испуни своје обавезе

Приштина ће кад тад морати да испуни преузете обавезе, изјавио је директор канцеларије за КиМ Владе Србије Марко Ђурић и нагласио да је Приштини једино на уму статус и признање од Србије, али да од тога неће бити ништа.

“Неће бити лаког и одрживог решења за питање КиМ. То нас неће поколебати и сваковрсна подршка Србима на КиМ биће још снажнија”, каже Ђурић за “Вечерње новости”.

Он је додао да од новог посредника ЕУ у дијалогу Београда и Приштине, који ће заменити Федерику Могерини, очекује да буде статусно неутралан и да поврати кредибилитет дијалогу, који је нарушен потезима Приштине.

“Улазећи у дијалог, ми смо желели да у статусно неутралном оквиру и Србима и Албанцима на КиМ омогућимо да живе што нормалније. Албански сепаратисти су се све време надали да ће на тај начин мало-помало учвршћивати једнострано проглашену независност. Данас су нервозни јер се међународна подршка пројекту косовске независности круни. Халабучу, јер не знају шта би друго”, додаје Ђурић.

Он албанским властима привремених приштинских институција поручује да укину таксе на српску робу и врате се дијалогу, јер, како је навео, “њихови бирачи не могу да једу великоалбанске фантазије, већ заслужују да живе у нормалном друштву”.

“О томе можемо да преговарамо”, рекао је Ђурић.

Директор канцеларије за КиМ каже да га није изненадило то што се Ксенија Божовић из Грађанске иницијативе СДП нашла међу кандидатима Српске листе за изборе на КиМ, истичући да је она поступила одговорно и да је свесна да предстоји тешка борба за заштиту српског народа и интереса на КиМ, у коју Срби морају ући политички јединствени.

 

Check Also

Обезбеђене три стипендије на Међународном пословном колеџу у Митровици

Представници Међународног пословног колеџа из Митровице (ИБЦ-М) посетили су данас Општину Грачаница, где су се …